Gošća Dnevnika Nove TV bila je saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga, koja je proteklog tjedna u Saboru ispričala svoju priču o izgnanstvu iz Knina, gdje je rođena i vratila se 1999. godine.


U razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Andrijom Jarkom saborska zastupnica SDSS-a Anja Šimpraga kazala je kako su reakcije na njezin govor u Saboru uglavnom dobre, ali je bilo i negativnih komentara.

Vezani članci Boris Milošević, prvi politički predstavnik hrvatskih Srba na proslavi Oluje I svjetski mediji pišu o Oluji: "Na proslavi prvi puta sudjelovao visoki predstavnik srpske manjine u Hrvatskoj" Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pupovac: ''Milošević odlazi u Knin da bi stavio križ na mržnju i nesporazume''

"Moje komšije Hrvati i Srbi su zadovoljni mojim nastupom, kažu da pozivam na ljubav i mir i to je ono što nam svima treba. Bilo je negativnih komentara, stizale su poruke svakakvih sadržaja, ali se na to ne obazirem. Smatram da smo na dobrom putu", kaže Šimpraga.

Od obilježavanja 25. obljetnice Oluje u Kninu, na kojemu će biti i potpredsjednik Vlade Boris Milošević iz SDSS-a, Šimpraga, kaže, očekuje da se nastavi sve što je započeto.

Upitana što očekuje od govora Ante Gotovine koji će također govoriti u Kninu, Šimpraga kaže kako očekuje da nastavi u istom tonu kako je govorio nakon oslobađajuće presude u Haagu.

"Očekujem da svi zajedno krenemo u budućnost", kaže Šimpraga.

O komentarima iz Srbije, poglavito onih predsjednika Vučića, koji je kazao kako ne može podržati odlazak predstavnika srpske zajednice na obljetnicu Oluje u Knin, Šimpraga kaže kako "Borisu Miloševiću nije lako, ni u Hrvatskoj, ni u Srbiji".

"Sve što se radi, radi se na dobrobit Hrvatske, Srbije, Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji. Očekujem da će sutra sve proći mirno, da ćemo potom otići u Grubore, pokloniti se žrtvama i nakon toga rješavati vodovode i druge probleme koji su zaostali", poručila je Anja Šimpraga. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr