Dječja karnevalska povorka na kojoj je sudjelovalo 78 skupina s ukupno 5500 sudionika održala se danas u središtu Rijeke.


Dječja karnevalska povorka održava se 12. godinu zaredom, a namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Vezani članci Lutke gore Odluka o skandalu na imotskom karnevalu se čeka, a unutar HDZ-a sukob mišljenja: Kovač pozvao Plenkovića da povuče kandidaturu Andrej Plenković Stigla reakcija Vlade na sramotu u Imotskom: ''Može se suditi predsjedniku, premijeru... nikako ne manjinama''

Prije početka povorke predstavnike skupina, odgajateljice, učiteljice i učitelje s djecom primio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

U to su vrijeme okupljene na Korzu ispred zgrade riječkoga
Poglavarstva zabavljale Prve riječke mažoretkinje i dječji zborovi "Mali Riječani", Morčići", "Tratinčice" i "Male tratinčice".

Dječja povorka kreće se od parkirališta Delta, preko Korza do Rive, gdje je na Gatu Karoline Riječke organizirana zabava za djecu u šatoru uz glazbu i ples.

Uzduž trase je postavljeno pet pozornica s razglasom na kojima se najavljuju skupine.

Uz skupine sa šireg riječkog područja, u ovogodišnjoj povorci
sudjeluju djeca iz Istre, Dalmacije, Zagreba, Hrvatskog zagorja, te gosti iz Slovenije i Srbije. Male goste iz susjednih zemalja ugostile su riječke osnovne škole s kojima surađuju cijele godine.