Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dječja karnevalska povorka u Rijeci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dječja karnevalska povorka na kojoj je sudjelovalo 78 skupina s ukupno 5500 sudionika održala se danas u središtu Rijeke.

Dječja karnevalska povorka održava se 12. godinu zaredom, a namijenjena je djeci predškolskog i školskog uzrasta.

Pročitajte i ovo Početak karnevalskih događanja - 1 Običaji Počelo je peto godišnje doba: Legenda o zvončarima Karneval u Notting Hillu - 4 DVOJE LJUDI U BOLNICI Kaos na karnevalu u Londonu: Niz napada nožem, 200-tinjak uhićenih zbog oružja, droge, seksualnih prijestupa, napada na policajce...

Prije početka povorke predstavnike skupina, odgajateljice, učiteljice i učitelje s djecom primio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

U to su vrijeme okupljene na Korzu ispred zgrade riječkoga
Poglavarstva zabavljale Prve riječke mažoretkinje i dječji zborovi "Mali Riječani", Morčići", "Tratinčice" i "Male tratinčice".

Dječja povorka kreće se od parkirališta Delta, preko Korza do Rive, gdje je na Gatu Karoline Riječke organizirana zabava za djecu u šatoru uz glazbu i ples.

Uzduž trase je postavljeno pet pozornica s razglasom na kojima se najavljuju skupine.

Uz skupine sa šireg riječkog područja, u ovogodišnjoj povorci
sudjeluju djeca iz Istre, Dalmacije, Zagreba, Hrvatskog zagorja, te gosti iz Slovenije i Srbije. Male goste iz susjednih zemalja ugostile su riječke osnovne škole s kojima surađuju cijele godine.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene