Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grijanje tek kad jako zahladi

'Djeci je bilo hladno, rekla sam im da se moramo privikavati na to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko god sastavljao buduću Vladu, morat će se suočiti i s problemom 350 otpuštenih radnika Đakovštine koji najavljuju nove prosvjede.

Iako im je potpredsjednik Vlade Petar Čobanković još prije dva tjedna obećao pomoć, njihov se problem nije pokrenuo s mrtve točke. Radnici su, podsjećamo, prekinuli započete prosvjede jer im je obećano da će se naći novac za njihova potraživanja - otpremnine vrijedne 40-ak milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treća noć u 'logoru' Agonija bivših radnika Đakovštine: 'Tjeraju ih na ubrzanu smrt' Slika nije dostupna Nema otpremnina za radnike Đakovštine Radnici u suzama, država im odbila pomoći!

Unatoč tomu što je zahladilo bivša radnica Đakovštine Jela Šoljić nije upalila peć. 'Nisam upalila grijanje, mada su jutros djeca rekla, mama, zima je. Rekla sam im da se moramo malo privikavati na hladnije, jer nećemo moći uključivati grijanje, nego baš kad bude jako zahladilo', kaže Jela. Udovica Jela i njezino troje djece žive od 1.300 kuna naknade sa Zavoda za zapošljavanje. 'Pa neka si svatko, pogotovo oni koji bi trebali, neka onako na par sekundi si zamisle o jednoj obitelji koja može živjeti s 1.300 kuna', poručila je.

Đakovština Jeli duguje otpremninu. I ona je, baš kao i ostali radnici Đakovštine, vjerovala da će joj država pomoći. Pomoć su obećala čak dva potpredsjednika, Vlade i Sabora. Dva tjedna nakon obećanja, potpredsjednicima ni traga ni glasa. Bivši radnici Đakovštine spremaju nove prosvjede. 'Znamo samo da će mjere biti drastične, jer smo uvidjeli da s takvim ljudima, takvim našim političarima je nemoguće razgovarati', istaknula je Sanja Katić, predstavnica bivših radnika Đakovštine.

'Nećemo više nikoga štedjeti, nećemo se obazirati na nikoga, jer se nitko ni na nas ne obazire', poručio je Radomir Blažević, predstavnik bivših radnika Đakovštine. Više o problemima radnika Đakovštine i nedaćama s kojima se moraju nositi, pogledajte u video prilogu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene