Trogodišnji dječak iz Zmijavaca kod Imotskog, kojega je prije par dana ugrizao poskok kod njegove kuće, dobro je i izvan opasnosti.

Galerija


Dječaka je za prst desne ruke ugrizao poskok u blizini njegove kuće u Zmijavcima. Nakon što je u stabilnom stanju prevezen s Jedinice hitne medicine u Imotskom u KBC Split, zaprimljen je na Kliniku za infektologiju, zarazni odjel, gdje je dobio antiviperinim serum i drugu potrebnu terapiju.

No potom je zbog ugroženosti ruke (akutni kompartment) premješten na hitni kirurški odjel, gdje ga je zbrinuo dežurni dječji kirurg. Na dječjoj kirurgiji uspješno je napravljen zahvat dekompresije mišića podlaktice, a potom je premješten na jedinicu intenzivnog liječenja djece na Pedijatriji.

Dječak se, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz KBC-a Split, sada dobro osjeća i njegov je oporavak u tijeku.

Vezani članci Darko Radman Zadarski pedijatar osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti šestogodišnjaka Slika nije dostupna Roko (9) preživio ugriz poskoka na Hvaru. Iznenadio one koji su mu spasili život!

Nedavno je ženu na groblju u Gračacu također ugrizao poskok. Riječ je o najotrovnijoj zmiji u Hrvatskoj, a građani se pozivaju na oprez u prirodi, osobito u područjima u kojima poskok obitava.