Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Kod Imotskog

Jedva mu spasili ruku: Dječaka (3) u dvorištu poskok ugrizao za prst, hitno operiran

Poskok (Foto: Pixell)
Poskok (Foto: Pixell) Pixell
Aktualno Galerija Poskok (Foto: Pixell) Poskok (Foto: Pixell) Foto: Pixell Poskok (Foto: Pixell) Poskok (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Poskok (Foto: Pixell) Galerija 1/3 >>
Trogodišnji dječak iz Zmijavaca kod Imotskog, kojega je prije par dana ugrizao poskok kod njegove kuće, dobro je i izvan opasnosti.

Dječaka je za prst desne ruke ugrizao poskok u blizini njegove kuće u Zmijavcima. Nakon što je u stabilnom stanju prevezen s Jedinice hitne medicine u Imotskom u KBC Split, zaprimljen je na Kliniku za infektologiju, zarazni odjel, gdje je dobio antiviperinim serum i drugu potrebnu terapiju.

No potom je zbog ugroženosti ruke (akutni kompartment) premješten na hitni kirurški odjel, gdje ga je zbrinuo dežurni dječji kirurg. Na dječjoj kirurgiji uspješno je napravljen zahvat dekompresije mišića podlaktice, a potom je premješten na jedinicu intenzivnog liječenja djece na Pedijatriji.

Dječak se, kako doznaje Slobodna Dalmacija iz KBC-a Split, sada dobro osjeća i njegov je oporavak u tijeku.

Pročitajte i ovo Pronađeni ostaci nestalog dječaka je li ubijen? Novi detalji u slučaju pronalaska malenog Emilea: "Nikada ne bi otišao sam na mjesto gdje su ga pronašli" Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci

Nedavno je ženu na groblju u Gračacu također ugrizao poskok. Riječ je o najotrovnijoj zmiji u Hrvatskoj, a građani se pozivaju na oprez u prirodi, osobito u područjima u kojima poskok obitava. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene