Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Krku je divlja svinja napala mladog pastira koji je zahvaljujući brzom bijegu izbjegao teže ozljede.


Marko je krenuo u obilazak stada na slobodnoj ispaši kad je naišao na mlade divlje svinje koje nisu bile same. 'Čujem iza sebe kako ide, dva kamena su se otkotrljala i čuo sam neki duboki ton, više kao režanje, nije bilo puhanje ili roktanje. Okrenuo sam se, vidio sam svinju i krenula je na mene, ispričao nam je pastir Marko Volarić koji je preskočio preko suhozida i tako spasio živu glavu.

Vezani članci Ilustracija Kaos za vrijeme šetnje: Pas bez povodca istrčao na ulicu i napao ženu i psa kojeg je šetala. Vlasnik ga ubio čekićem Krčki most Bura dirigira, otočanima oduzeli note, ali čini se da stižu dobre vijesti: Što su nadležni dogovorili o Krčkome mostu?

Lovci kažu da divlja svinja rijetko napada ljude.'Moguće je da se dogodi jedino u slučajevima kad su one bređe ili kad imaju mlade, u ovom slučaju je moguće da je imala mlade', pojašnjava Ivan Bolonić, predsjednik lovačkog društva Orebica s Krka

Lovci su u posljednjih deset godina izlovili četiri tisuće divljih svinja na Krku. Bez obzira na to Marko će još dugo gotovo trčećim korakom obilaziti svoje ovce u strahu od novog susreta sa zvijeri.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju