Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostali bez 20% proračuna

Država gradu srezala proračun i ostavila ga s 15 milijuna kuna minusa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gospić je ove godine ostao bez gotovo 20 posto proračuna. Izmjene Poreznog zakona i Zakona o regionalnom razvoju stvorile su minus od 15 milijuna kuna.

Pedeset godina star most u Žabici kod Gospića plaća danak neodržavanja i na oko propada.

Pročitajte i ovo Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević Uz kadrovsku premetaljku Gradonačelnik neće predložiti proračun, ide se na izbore: "Vjerojatno smatraju da je došlo njihovo vrijeme" Slika nije dostupna Zadovoljan proračunom PLENKOVIĆ OPTIMISTIČAN "Moći ćemo ispuniti sve financijske obveze koje su pred nama u 2017. godini"

Demografska slika Ličko-senjske županije, isto tako, sve je gora. "Razočarani smo u sve strukture vlasti počevši od lokalne pa do državne zbog svih pustih obećanja prilikom predizbornih kampanja gdje se obećava sve za Liku, za branitelje, a kad se dobiju izbori bilo koja strana - sve se zaboravi", kaže Anton Buneta iz Žabice.

U neke gradske četvrti Gospića - još nije stigao ni asfalt. "Naravno da se osjećamo kao građani drugoga reda u odnosu na neke gradove. Ali ti gradovi imaju puno veću potporu nego naš grad Gospić", kaže Željko Dukovac iz Ličkog Ribnika.

Kada se spomene grad Gospić većina pomisli na uređeni, središnji dio grada. Međutim, riječ je o gradu koji ima 50 naselja koja imaju svatko svoj problem, a svima su zajednički - prometnice.

"Nevjerojatna je priča da grad Gospić nije upao ni u brdsko planinsko područje, znači spadamo u najrazvijenije gradove u Hrvatskoj. Voljeli bi da je tako ali to je jedan apsurd", kaže Ivan Biljan, zamjenik gradonačelnika Gospića.

Izgubio je Gospić i status grada od posebne državne skrbi. I ostao bez dodatnih 12 milijuna kuna. "Nastojimo kroz brojne projekte grada a jedan je sigurno i ova nova gradska tržnica, stambena izgradnja POS-a na području grada, kanalizacija preko 50 milijuna investicija samo ove godine na području grada Gospića", dodaje Biljan.

No ako se ne promijeni porezna politika - pitanje je komu će te nove investicije služiti jer stariji stanovnici polako umiru, a mladi se sele u druge gradove.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene