Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čeka nas topao i vruć vikend, a iz Državnog hidrometeorološkog zavoda stiže i upozorenje na umjerene toplinske valove u dijelovima Hrvatske.


Prema karti koju je DHMZ objavio na svojim stranicama, tijekom subote i nedjelje posebnu pažnju prilikom izlaganja suncu trebaju posvetiti građani Rijeke i osijeka, jer će tamo biti povećana opasnost od toplinskih valova.

Vezani članci Kiša u Zagrebu - 2 Pripremite kišobrane: U većem dijelu Hrvatske danas će biti kišovito, više sunca bit će u samo jednoj regiji Zagreb - Promjena vremena Prvi dan škole u većini zemlje hladniji, a ponegdje i kišovit: Uskoro se ipak vraća ljeto

I u ostatku Hrvatske bit će toplo i vruće, no bez povećane opasnosti od toplinskih valova. Idealno za odlazak na kupanje ili u prirodu.

U petak nas već ujutro čeka 18 stupnjeva Clezija, koji će se tijekom dana popeti na maksimalnih 30 stupnjeva, a slično će biti i u subotu, s jedinom razlikom u jutarnjoj temperaturi, koja će biti za stupanj viša nego u petak.

Jutarnja temperatura bit će visoka i u nedjelju, no tijekom dana će rasti naoblaka pa će i temperatura pasti na maksimalan prosjek od 23 stupnja za čitavu zemlju.

Prva polovica idućeg tjedna bit će jednako sunčana i vruća, a temperaturni prosjek od 30 stupnjeva vratit će se u srijedu.