Deveta obljetnica kornatske tragedije (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)
Deveta obljetnica kornatske tragedije (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)

Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima


Na otoku Kornatu obilježena je 9. obljetnica pogibije 12 vatrogasaca iz Tisnog, Vodica i Šibenika koji su živote izgubili gaseći požar, a preživio je jedino Frane Lučić.

Članovi obitelji, brojne vatrogasne postrojbe iz cijele Hrvatske, te stotine sumještana odali su počast poginulima. Na mjestu tragedije služena je misa, a nakon polaganja vijenaca posjetili su spomen križeve od suhozida.

Uz žalost i tugu, obitelji ne skrivaju ogorčenje što do sada nisu doznali istinu, a ni od ponovljenog suđenja Draženu Slavici nemaju velika očekivanja.

Vatrogasci su stradali u požaru u još uvijek do kraja nerasvijetljenim okolnostima, gaseći kornatske pustopoljine. Vatrogasnu tragediju preživio je jedino pripadnik DVD-a Tisno Frane Lučić koji se uspio oporaviti nakon teških ozlijeda i opekotina koje je zadobio u požaru.

Poginuli su Dino Klarić, Ivica Crvelin, Ivan Marinović, Marko Stančić, Gabriel Skočić, Hrvoje Strikoman, Tomislav Crvelin, Ante Crvelin, Josip Lučić, Karlo Ševerdija, Marinko Knežević i Ante Juričev Mikulin. (Hina/Š.V.)