Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Delegacija parlamenta Srbije dolazi u Zagreb gdje će održati razgovore s hrvatskim dužnosnicima i predsjednikom Ivom Josipovićem.


Članovi delegacije zapravo su članovi Grupe prijateljstva sa Hrvatskom, a među njima će biti podpredsjednik Skupštine Nikola Novaković, predsjednik Grupe prijateljstva s Hrvatskom Janko Veselinović i članovi grupe Petar Kuntić, Radovan Radovanović, Momo Čolaković i Nebojša Ranđelović. Svi oni u Zagreb dolaze sa željom da se odnosi Hrvatske i Srbije, kao i njihovih predsjednika, poboljšaju. 'Pošto ćemo imati prijem kod predsjednika Hrvatske, htio bih da preporučim da što prije sjedne sa predsjednikom naše države, Borisom Tadićem i da se dogovore u vezi s daljom i drugačijom suradnjom i odnosima između dvije države, uz  veće razumijevanje i poštovanje i uvažavanje. Da u tom pogledu imamo skladnije diplomatske, ekonomske i sve druge odnose', rekao je Čolaković za B92.

Vezani članci Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić/PIXSELL) Pantovčak o Dačiću: ''Pozdrav na hodniku okarakterizirati kao bilateralni sastanak je nepristojno'' Princ William (Foto: Getty Images) Potez princa Williama ostavio bez riječi štovatelje njegove majke, princeze Diane: "Još se tresem"

Čolaković je dodao da će se u Zagrebu zalagati da Josipović i Tadić što češće razgovaraju kako bi se ojačali odnosi Hrvatske i Srbije. 'Osnova rješenja svih tih pitanja je malo dobre volje, jer su ta pitanja možda bila suštinska prije dvadeset godina ali sada to više nisu', rekao je Nebojša Radovanović iz Liberalno demokratske partije. On ekonomski oporavak ove dvije zemlje i regije vidi upravo u bliskoj suradnji. Ipak, Hrvatska i Srbija opterećene su tužbama pred međunarodnim sudom pravde i pitanjem granice.