Obavijesti Video Pretražite Navigacija

DC o Sunčanom Hvaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica DC-a, Vesna Škare Ožbolt, pozvala je danas Vladu da odmah objavi cjeloviti tekst Sporazuma o javno-privatnom partnerstvu s Orco grupom o privatizaciji poduzeća Sunčani Hvar, a državno odvjetništvo poziva da ispita cijeli slučaj.

Na konferenciji za novinare Škare Ožbolt je rekla da je DC poštom dobio tekst tog sporazuma iz kojega je, kako tvrdi, razvidno da u privatizaciji Sunčanog Hvara nije riječ o javno-privatnom partnerstvu, već o klasičnoj pretvorbi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ocjena glavnog odbora 'Sporazum DC-a i HDZ-a dobar je put za razvoj suradnje' Slika nije dostupna Potpisan sporazum DC-a i HDZ-a Škare-Ožbolt: Kosor ima popriličnu petlju

"Imamo javno-privatno partnerstvo s tajnim sporazumom", primijetila je Škare Ožbolt, dodavši da poziva i državno odvjetništvo da ispita slučaj, točnije je li sporazum u skladu sa zakonom i interesima Republike Hrvatske.

Izvori u Vladi odbacuju optužbe o netransparentnoj i nezakonitoj privatizaciji Sunčanog Hvara te ističu da je sporazum potpisan s Orco grupacijom, kojim je propisana i mogućnost dokapitalizacije tog hotelskog kompleksa, donio puno toga dobrog Hvaru i hrvatskom turizmu.

Tako će prije početka ove turističke sezone biti otvorena dva
modernizirana hotela, a dionice Sunčanog Hvara bit će listane u prvoj kotaciji Zagrebačke burze.

Na optužbe da je ulazak Orca u Sunčani Hvar čista privatizacija, a ne model javno-privatnog partnerstva, u Vladi odgovaraju da je riječ o zajedničkom ulaganju s elementima JPP-a.

U Banskim dvorima neslužbeno kažu i da će, suglasi li se Orco, u javnosti objaviti potpisani sporazum.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene