Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogradili se

Odvjetnik Zdenke Peternel: Ona nije teretila Vidoševića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdenka Peternel, koja je uhićena sredinom listopada je navodno u svom iskazu teretila Nadana Vidoševića.

Odvjetnik Zdenke Peternel, bivše šefice ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) Nadana Vidoševića, večeras je demantirao medijske tvrdnje da je Peternel u svom iskazu teretila uhićenog Vidoševića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Noć u policijskom pritvoru Vidošević odveden iz HGK, policija iz zgrade iznijela nekoliko umjetničkih slika! Slika nije dostupna Vidošević 'ništa nije znao' ANIMACIJA Ovako su godinama navodno izvlačeni milijuni iz HGK

>> VIDEO Vidošević: Kažu da muž zadnji sve sazna

'Zdenka Peternel, nakon što je prvi puta iznosila obranu prilikom uhićenja, od dana 16. listopada 2013. svoju obranu nije dopunjavala te time nije mogla učiniti ono što joj mediji neutemeljeno stavljaju na dušu', ističe njen odvjetnik Davorin Budin.

Vidošević je, kako se neslužbeno doznaje, danas uhićen zbog sumnje da je upleten u slučaj Remorker, odnosno da je povezan s izvlačenjem novca iz institucije koju je vodio punih 18 godina.

Iako policija i tužiteljstvo ne žele službeno govoriti o ovom slučaju, iz izvora bliskih istrazi doznaje se da su tijekom dana obavljene pretrage Vidoševićevog ureda i kuće na Gornjem prekrižju ispred koje su snimljeni policijski istražitelji.

Oko 18 sati Vidošević je snimljen i kako u pratnji policijskih istražitelja dolazi u sjedište HGK u središtu Zagreba.

Jedino je Komora službeno potvrdila da se 'istražne radnje' provode nad Vidoševićem, ali i voditeljicom Službe za financijsko-računovodstvene poslove HGK Josipom Mladinov.

Iako se isprva nagađalo da je riječ o slučaju u nadležnosti Uskoka, naknadno su procurile neslužbene informacije da bi Vidošević, koji se na ključnim političkim i gospodarskim funkcijama nalazio još od početka devedesetih, nakon policije trebao biti ispitan u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu. Očekuje se da bi se to moglo dogoditi tek sutra.

Taj je dio tužiteljstva i pokrenuo slučaj Remorker u kojem je, sredinom listopada, uhićena Vidoševićeva suradnica Zdenka Peternel, osumnjičena da je od 32 milijuna kuna izvučenih iz HGK čak 28 milijuna zadržala za sebe. Uz nju je pritvoren i dugogodišnji suradnik Komore na marketinškim projektima Davor Komerički, za kojega se također nagađa da bi mogao biti 'izvor' što je Vidoševića povezao sa slučajem Remorker.

Od svih osumnjičenika na slobodi je ostao jedino Igor Premilovac koji je priznao da je preko fiktivnih tvrtki i računa u inozemstvu izvlačio novac koji je umanjen za proviziju predavao Zdenki Peternel. Iz ovog slučaja pokrenuta je i istraga za izvlačenje novca iz Hrvatskih autocesta, također preko Premilovčevih tvrtki, a istragu je od zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva preuzeo Uskok. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene