Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O aferama SMS i Borg

Davor Bernardić: "Dok DORH reagira, odgovorni su već u Londonu ili Međugorju"

Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Šef SDP-a Davor Bernardić na današnjoj se konferenciji za medije osvrnuo na najnovije mailove koje je objavila N1 televizija, a iz kojih je vidljivo da su članovi grupe Borg prilagođavali lex Agrokor fondu s čijim su se predstavnicima tajno sastajali.

„Grupa Plenkovićevih prijatelja na čelu s Šavorićem u tajnosti je pripremala lex Agrokor, koji im je omogućio da na temelju savjetničkih usluga izvuku stotine milijuna kuna. Danas objavljene informacije potvrda su da se zakonom direktno pogodovalo lešinarskom fondu Knighthead, koji je obveznice kupio za 20, da bi ih prodao za 100. To se zove trgovanje povlaštenim informacijama i pogodovanje“, kazao je Bernardić.

Pročitajte i ovo Kaznena prijava protiv redatelja Dalibora Matanića - 1 DORH istražuje Pala je prva kaznena prijava u slučaju Dalibora Matanića: "Sve te žrtve će ostati obilježene za ostatak svog života" Bivši ministar obrane Mario Banožić Vještačenje Nakon Milanovićeve opaske oglasio se DORH: Istraga protiv Banožića i dalje je u tijeku

Šef SDP-a tvrdi da je skupina koja je pisala lex Agrokor iz zakona izbacila nadzor i kontrolu izbora Ramljaka i obvezu podnošenje izvještaja.

„Danas je potpuno jasno da se ne radi samo o političkoj, već i o kaznenoj odgovornosti. Podsjećam Jelenića da je Plenković to priznao kada je savjetnike pozvao da vrate novac i smijeni Dalić i Ramljaka. Novac nikada nije vraćen. Pitanje je kako će njegovi prijatelji Plenkoviću vratiti tu uslugu. Pitam se gdje je glavni državni odvjetnik, dokaza je sve više, a on ne čini ništa. Štiti li nekoga? Reakcija DORH-a je u slow motionu, dok DORH reagira, odgovorni su u Londonu ili Međugorju“, kaže Bernardić.

Komentirao je i kako je u obje afere (SMS i Agrokor) duboko upleten.

„Ratni profiter Sanader ili Plenković, to je sve isto“, kaže Bernardić.

Šef SDP-a smatra i kako nije primjereno da guverner HNB-a Boris Vujčić prisustvuje promociji knjige Martine Dalić, bivše ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade.

„To je potpuno neprihvatljivo za guvernera HNB-a“, kazao je Bernardić

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene