Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trogir - Omiš

Davno obećana: Nikako da se izgradi najzagušenija prometnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najzagušenija prometnica u Hrvatskoj, Trogir - Omiš nikako da se izgradi. U kilometarskoj koloni, među ljutitim turistima, ali i domaćima kojima je puna kapa prometa bila je danas i naša ekipa.

Sve više turista i pred Omišem ponovno stari problemi, i jutros kilometarske kolone automobila pred ulaskom u grad. Ovdje je uvijek prometni čep, tvrde mještani kojima je već svega dosta. Poviše Omiša, traju radovi na proboju tunela Brzet. Počelo se raditi prije par mjeseci i dionica do Stobreča sigurno neće biti gotova još barem četiri godine. S druge strane, prema Trogiru izgradilo se tek par kilometara. Prometni stručnjak Stanko Smodlaka tvrdi kako je prometno planiranje u splitsko - dalmatinskoj županiji vrlo loše.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna UPOZORENJE HAK-A Zbog prometne nesreće na A1 vozi se u koloni Slika nije dostupna Scenarij uvijek isti Opasna cesta: Nikako da se završi splitska zaobilaznica

'Zapravo je nedopustivo da se na ovoj prometnici gdje imamo sto mrtvih u deset godina, 40 tisuća vozila dnevno, ne vrši izgradnja. U isto vrijeme se gradi, gradi se iz proračuna hrvatskih autocesta spojna cesta Imotski-Zagvozd i tunel sveti Ilija', rekao je Smodlaka. Brzu, četverotračnu cestu od Trogira do Omiša davno su obećali bivši premijer Ivo Sander i još uvijek aktualni ministar Božidar Kalmeta. Trebala je biti gotova još krajem 2008.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene