Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadahnuti Darko

'Mora Milanović lupit šakom o stol: Kad sam ja 'uvani', nema nitko drugi odlazit van!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Saborski zastupnik Darko Milinović, tijekom rasprave u Saboru o rastu doprinosa za zdravstveno osiguranje, bio je u srijedu posebno nadahnut govorom. Darko je zaista puno pričao - i o svemu.

Darko Milinović se dotaknuo Vlade i nekoordiniranosti koja, prema njegovim riječima, vlada u njezinim redovima.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Ljubica Jembrih HDZ Krapinsko-zagorske županije Ljubica Jembrih ulazi u Sabor, zamijenit će ministra Habijana

'U ovoj vladi se ne zna tko je gazda u kući. Premijer odlazi u Australiju na 2 tjedna u ovim okolnostima. Ostavio je prvu potpredsjednicu vlade da vodi vlast, ali i ona je otišla u Čile. Pa mora Milanović lupit, na kraju krajeva, šakom o stol. Kad sam ja uvani, nema nitko drugi odlazit van. Otiša bi bio i Grčić i ministar Linić, ali mora se znati tko je gazda u kući. Ali u ovoj Vladi se ne zna tko je gazda u kući. Imamo tri vlade - Vlada SDP-a, vlada HNS-a, povremeno vlada IDS-a i HSU se ponekad javi', zaključio je Milinović.

STRANKA NA MUKAMA Može li HDZ vratiti novac državi?

Milinović je bio toliko rječit u Saboru da su mu neki kolege dijelili komplimete kako ih nadahnuje.

'Kažete da je moja rasprava bila nadahuta? A što ću, takav sam', odgovorio im je Milinović koji se dotaknuo i jučerašnje presude HDZ-u u okviru afere Fimi media i to nakon replike zastupnika Petra Baranovića, koji je konstatirao da je jučerašnji dan zasigurno bio tužan dan za HDZ.

'Ne bojim se ja jučerašnjeg dana. Jer inače ne bih govorio u ime kluba i ne bih bio ovako nadahnut čime ste fascinirani. Nije jučer bio tužan dan za HDZ. 2001. godine je bio težak dan za jer smo tada izgubili parlamentarne izbore, predsjedničke izbore i ostali bez prvog predsjednika hrvatske države - Franje Tuđmana. 2001. smo imali 4-5 posto po svim anketama. I gle čuda! 2003. smo pobijedili na parlamentarnim izborima. Ovo (presuda) je ujedinilo HDZ, dalo novu snagu. Pobijedit ćemo na euro izborima', nadahnut je bio Milinović, koji je uvjeren i u štetnost odluka koje donosi premijer Milanović.

Naglasio je da osobno ne smatra da je loše što je premijer u Australiji, "jer bi inače sigurno na sljedećoj sjednici vlade donio još jedan zakon štetan za hrvatske građane".

"Dragi Hrvati iz Australije, nemojte ga tjerati iz Australije, dobro je za Hrvatsku, vašu domovinu, da premijer što dulje ostane u Australiji", kazao je Milinović i izazvao reakcije iz klupa vladajućih.

"Premijer radi svoj posao. Volio bih da svoj posao radi i predsjednik vaše stranke i da ponekad dođe u Sabor", uzvratio je Milinoviću Igor Rađenović.

I HNS-ovac Petar Baranović istaknuo je da premijer Milanović "ima svoje vrline i mane".

"Ali, sreća i Bog da nije izašao iz projektantskog biroa HDZ-a. Vi ste poznati po projektiranju kvalitetnih, poštenih i uspješnih premijera", rekao je Baranović.

Bivši ministar zdravstva nije štedio ni riječi na račun ministra financija Slavka Linića.

'Danas u ovoj državi sve pada. BDP, industrijska proizvodnja, osobna potrošnja, investicije, optimizam...Raste samo nezadovoljstvo i napetost. Napetost možete rezati kao sir', izjavio je Milinović koji je Liniću citirao pjesmu Alke Vuice 'Laži, laži, laži me ti me lažeš najbolje'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene