Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fimi media

STRANKA NA MUKAMA Može li HDZ vratiti novac državi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ novac može vratiti i u ratama, jer DORH dozvoljava i takvu mogućnost.

Pitanje svih pitanja za HDZ je – hoće li moći platiti kaznu ukoliko presuda u aferi Fimi Media postane pravomoćna? Teoretski to mogu, jer su samo ove godine iz državnog proračuna dobili 19 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Penava tko će dobiti koji resor? Penava najavio presicu, je li već pao dogovor? Ivan Penava i Andrej Plenković Salve uvreda VIDEO Pogledajte kako su se donedavno častili Plenković i DP, a sad dogovaraju koaliciju: "To su kvarni ljudi, zli! S njima nećemo imati posla"

Osim toga, to bi mogli osigurati i otplatom na rate, budući da DORH daje takvu mogućnost nakon pravomoćnosti presude. Zgrada sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma je pod blokadom od bilo kakve prodaje, sve dok HDZ ne vrati novac i u ovom trenutku je u HDZ-u to i najveći problem – kako osigurati stabilno financiranje stranke i vratiti dug državi.

Evo što bi mogli izgubiti: Ovo je popis računa i štednji obitelji Sanader

No, osim financijske ova bi afera mogla imati i političke posljedice za HDZ. U HDZ-u pak smatraju da ova presuda neće imati nekog utjecaja na birače, jer drže da su političku štetu već doživjeli kada je optužnica podignuta. To ih je na kraju krajeva stajalo pobjede na parlamentarnim izborima.

Drugi dio HDZ-ovaca smatra da će posljedice, odnosno drugi udar ove presude osjetiti na izborima za Europski parlament, na proljeće ili na jesen kada presuda postane pravomoćna, taman u predvečerje parlamentarnih izbora.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene