Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

O Mladenu Jozinoviću

Župan Koren: Inzistirat ćemo na povratu većeg dijela bonusa direktora Piškornice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivničko-križevački župan Darko Koren za ponedjeljak je najavio izvanrednu sjednicu Skupštine Piškornice na kojoj će se odlučivati o odgovornosti direktora tog sanacijskog odlagališta Mladena Jozinovića za isplaćenih više od milijun kuna bonusa, istaknuvši kako će Skupština, kojom predsjedava, inzistirati da se veći dio isplaćenog novca vrati.

Župan Koren je u četvrtak s konferencije za novinare izvijestio kako je jučer održan sastanak predstavnika osnivača Piškornice d.o.o., na kojemu se raspravljalo o rješenjima za situaciju oko sporne isplate bonusa, pri čemu je zaključeno kako u toj situaciji postoji pravni i moralni aspekt.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bivši šef piškornice Direktor koji je sam sebi isplatio milijunski bonus prijavljen zbog muljaža u poslovanju i lažne diplome Slika nije dostupna vlasnik blizak s predsjednicom Bivši direktor Piškornice koji si je isplatio milijunski bonus ima novi posao: "Nema razloga da ne surađujemo"

"Što se tiče pravnog aspekta, moramo pričekati sve radnje odgovornih institucija, a što se tiče moralne odgovornosti, apsolutno ćemo inzistirati na tome da se novac vrati do one mjere koja je društveno prihvatljiva, a to je puno manje nego što je dosad isplaćeno", kazao je, a na novinarski upit koliki iznos smatra društveno prihvatljivim odgovorio je kako je to manje od petine isplaćenog iznosa.

Na sjednici Skupštine u ponedjeljak, dodao je, znat će se sudbina Jozinovića kao direktora Piškornice, naglasivši kako ne inzistira na njegovoj smjeni, ali da ga ne namjerava ni štititi.

Ponovio je kako za isplatu bonusa nije znao, rekavši da je s Jozinovićem u prijateljskom i kumskom odnosu. "Svoje ljude ne napuštam, ali isto tako nikoga od njih ne alimentiram od bilo kakve odgovornosti", naglasio je Koren.

Ne misli da bi Piškornica, u slučaju da Jozinović bude prijevremeno smijenjen, bila dužna isplatiti mu milijunsku otpremninu po menadžerskom ugovoru. "Mislim da ne, ali vas sada ne mogu informirati o detaljima i sadržaju tog ugovora", odgovorio je na novinarski upit.

Vezano za mehanizme kontrole poslovanja Piškornice i njeznih tvrtki kćeri Koren je rekao kako je svjestan propusta te da i sam snosi dio odgovornosti.

"Moja odgovornost snosi 22,5 posto, odnosno onoliko koliki je suvlasnički udio ove županije u tvrtki Piškornica", poručio je. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene