Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utjeha u vjeri

VIDEO Nakon Blanke Vlašić - Dario Šimić: 'Prvo je Bog pa onda nogomet'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Blanka Vlašić svjedočila o tome koliko joj je vjera pomogla u životu, isto je napravio i Dario Šimić. Opisao je i jedan svoj krizni period kada je imao 25 godine i igrao za Milan...

Darijev govor o vjeri možete pogledati ovdje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uznemirio Crkvu Nadbiskup priznao: 'Pitam se postoji li Bog uopće. Gdje je?' Slika nije dostupna Sudska odluka Većinski muslimanska država kršćanima zabranila korištenje riječi Alah

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Dario Šimić sudjelovao je u Dubrovniku na tribini 'Otvoreno o vjeri' gdje je govorio kakav je utjecaj na život, ali i na njegovu sportsku karijeru imala vjera u Boga.

'Čovjeku badava sve, i slava i bogatstvo, ako čovjek nije sretan i ispunjen. Bez vjere čovjek ne može biti do kraja ispunjen', rekao je Šimić. Opisao je i jedan svoj krizni period oko 25. godine dok je igrao u Milanu. Tada je, kaže osjećao pritisak, potištenost i anksioznost, a upravo tada pomogle su mu knjige Marije Valtorte, mističarke koja je dosta detaljno prema svojim viđenjima opisivala Isusov zemaljski život.

Dario j etada, kaže, osjetio da Bog, ako mu se čovjek otvori, pomaže u konkretnim situacijama života. 'Meni je konkretno počeo pomagati u mojoj situaciji. Osjetio sam, i to je ono što mi je najljepše bilo, svjetlo na kraju tunela, neko rješenje, put... I bilo mi je bolje. Onda sam htio produbiti svoju vjeru da vidim što se nudi kako bih mogao sam sebi pomoći da mi bude bolje. A to želi svaki čovjek', rekao je Dario.

>> 'Smatrala sam da jedino ako sam uspješna nešto vrijedim'

Dario je rođen kao prvo od troje djece u katoličkoj obitelji, išao u crkvu na misu, primio je sve sakramente na vrijeme i u vrijeme kada to baš nije bilo u društvu prihvatljivo. Kao dijete je osjetio da ima dar za nogomet, sa 16 godina je postao najmlađi debitant u povijesti Dinama, s 20 godina je postao hrvatski reprezentativac, s 23 godine osvojio je broncu u Francuskoj, potpisao za milanski Inter, piše Međugorje.info. Nakon Intera prešao je u Milan, osvojio je dvije Lige prvaka i talijansko prvenstvo. Zatim je prešao u Monaco i karijeru završio s 34 godine u Dinamu. 'Na početku svog duhovnog puta čovjek bude euforičan i htio bi sve obratiti u pet minuta, a duhovne vježbe sv. Ignacija su mi pomogle da odem u dubinu', kaže Šimić.

Bivši nogometaš kaže i kako mu je nogomet vrlo važan, no da ima i važnijih stvari u životu. 'Prvo je Bog pa onda nogomet', kaže Dario koji i svoju djecu odgaja u duhu vjere učeći ih da su Božja djeca.

O igri za reprezentaciju

'Tek kad sam se malo odmaknuo od karijere shvatio sam da je uspjeti kao nogometaš velika privilegija i to je veliki Božji dar. Igrati za reprezentaciju Hrvatske u onom vremenu poslije rata je neponovljiv osjećaj, nikad više neće biti tako. Dobili smo mladu državu, krenuli smo, još je bilo ratno stanje, to je bio takav naboj. Neću vam spominjati što je za nas značila Francuska 1998. godine, kad smo vidjeli ljude kako se vesele i koliko im to puno znači, pa onaj doček – sve je to neopisivo', prisjeća se Dario.

O novcu i slavi

Dario kaže da velik broj sportaša jako loše živi, da većinom ne završavaju srednju školu, a da brzo završavaju karijeru te da ih tek dva posto uspije. Naveo je svoje iskustvo da kad je zaradio prvi veliki novac mislio je da je najbogatiji na svijetu i da može sve. 'To mladog čovjeka može doslovno uništiti. Novac i slava čini neke prilike, približavaju poroke i ako čovjek tu nije stabilan, onda je jako veliki problem', upozorio je Dario, prenosi Međugorje.info.

'Djeca znaju da smo bogati i da sam poznat, ali...'

Dario i njegova supruga odgajaju troje djece koja, kaže, znaju da on ima novaca i da je poznat. 'Onda im mora objašnjavati da se oni sami moraju izboriti za svoj život, da im tata neće rješavati probleme', kaže. Dario ističe da je ponašanje muža i žene od presudne važnosti jer ako se oni dobro slažu i poštuju i pokazuju to svojim djelima, onda neće ni jabuka pasti daleko od stabla.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene