Ivan Vrdoljak (Dnevnik.hr)
Ivan Vrdoljak (Dnevnik.hr)

Na sjednici Predsjedništva i Središnjeg odbora Hrvatske narodne stranke raspravljalo se o pripremama za lokalne izbore.


Na sjednici Središnjeg odbora dodijeljene su i nagrade Krešimir Džeba za 2016. godinu, koje se svake godine dodjeljuju uoči ili nakon rođendana stranke istaknutim članovima HNS-a.

Po završetku sjednice predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, predsjednik Središnjeg odbora stranke i međimurski župan Matija Posavec te zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar dali su izjave medijima. Rekli su kako na lolalne izbore izlaze sami te da će za gradonačelnicu Zagreba podržati Anku Mrak Taritaš. Na pitanje s kim sigurno neće surađivati na lokalnim izborima, Vrdoljak je dogovorio: 'S Glasnovićem'.

Pohvalio se da HNS postaje 'relevantno stabilna alternativa HDZ-a i Mosta u Saboru'.

'Oni su u pregovorima već godinu dana, a da nisu iz njih nikad izašli. Preporučio bih im metodu da počnu vjerovati jedni drugima i počnu preuzimati odgovornost. Lako je bit u kampanji, obećavati, pričati loše o svojim političkim konkurentima. Kada preuzmete odgovornost za državu, preuzmete odgovornost za građane Hrvatske, počnite raditi za njih. Nemojte misliti samo na sebe', rekao je Vrdoljak.

Komentirajući navode da postoje određeni kontakti između HDZ-a i HNS-a, Vrdoljak kaže da ne zna s kim Plenković razgovara unutar HNS-a. 'Ne znam, pitajte kolegu Plenkovića', kaže predsjednik HNS-a.