Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izvlačenje novca iz državnih tvrtki

Danas se očekuje podizanje optužnice u aferi Fimi medija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas se očekuje podizanje optužnice u aferi Fimi medija, neslužbeno saznajemo.

Za izvlačenje novca iz državnih tvrtki ima 19 okrivljenih. Još lani je prvo uhićena vlasnica marketinške agencije Fimi medija Nevenka Jurak, a potom HDZ-ov rizničar Mladen Barišić i direktori državnih tvrtki te računovotkinja HDZ-a Branka Pavošević.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Obrana bivšeg premijera Sanader: HDZ nije lopovska stranka! Slika nije dostupna Slučaj Fimi media Sutkinja zaprijetila privođenjem: Mišo i Thompson moraju doći na suđenje!

>> Obustavljena istraga protiv Ivana Jarnjaka!

Za šefa grupe sumnjiči se bivšeg premijera Ivu Sanadera, a pod istragom su završili bivši glavni tajnik stranke Ivan Jarnjak, bivši glasnogovornik Ratko Maček i sam HDZ. U srijedu je međutim, obustavljena istraga protiv Jarnjaka. 

Nalog o pokretanju istrage otvoren je 1. travnja 2010. godine i istraga sada traje punih 20 mjeseci. Novi Zakon o kaznenom postupku DORH-u to dopušta samo 18 mjeseci plus tri dodatna do podizanja optužnice. Iako u USKOK-u nisu navodili datume i poručili su da će državnoodvjetnička odluka biti donesena u zakonskom roku, podizanje optužnice očekuje se danas.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene