Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fimi medija

Čitanjem dokumentacije nastavilo se suđenje Ivi Sanaderu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskom sudu u Zagrebu nastavlja se ponovljeno suđenje bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija.

Čitanjem dokumentacije nastavljeno je ponovljeno suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu i ostalima u slučaju Fimi medija, zbog izvlačenja milijunskih iznosa iz državnih ustanova i tvrtki preko marketinške agencije Fimi media. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Stečaj Geofota Avion Sanaderova suradnika ide na dražbu Slika nije dostupna Afera Fimi media Šeks na sudu za sve krivi Jarnjaka: "Teretio je i mene i stranku da bi sa sebe skinuo bilo kakvu odgovornost"

Rasprava se nastavlja u utorak, kada se očekuje ispitivanje bivših visokih HDZ-ovih dužnosnika Božidara Kalmete i Biance Matković kao prvih od 220 svjedoka.

Na početku ponovljenog suđenja okrivljeni Sanader, Mladen Barišić, Ratko Maček, Branka Pavošević, Nevenka Jurak, HDZ i Fimi medija odbacili su optužbe prema kojima ih Uskok tereti za izvlačenje više od 70 milijuna kuna iz državnih ustanova i poduzeća, dok je zamjenica ravnateljice Uskoka Željka Mostečak istaknula kako će optužba dokazati krivnju.

Suđenje je krenulo iz početka pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda jer je Vrhovni sud prošle godine srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

HDZ je u prvostupanjskom postupku bio kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. Barišić je, unatoč priznanju, kažnjen s tri godine zatvora, Branka Pavošević godinu i pol, a Nevenka Jurak na dvije godine zatvora i oduzimanje 2,5 milijuna kuna koristi. Uvjetnu kaznu dobio je bivši Sanaderov glasnogovornik Ratko Maček.

Vrhovni sud je slučaj vratio na ponovno suđenje jer Sanader, uz ostalo, nije mogao ispitati sve svjedoke kao ni suokrivljenike koji su priznali krivnju i ozbiljno ga teretili pri čemu nisu željeli odgovarati na pitanja bivšeg premijera i njegovih odvjetnika. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene