Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Hosana Sinu Davidovu'

Cvjetnica - sjećanje na Isusov ulazak u Jeruzalem

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cvjetnicu, nedjelju Kristove muke i smrti, danas je u zagrebačkoj katedrali predvodio nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić.

Današnja nedjelja muke započela je procesijom ispred katedrale, blagoslovom maslinovim i palminim granama, sjećanje je to na Isusov slavni ulazak u Jeruzalem kada ga je narod pozdravljao i klicao 'hosana Sinu Davidovu'. Kardinal je pozvao vjernike da danas u molitvama i mislima slijede Krista na njegovom putu ulaska u Jeruzalem kako bi imali udjela u njegovom uskrsnuću.

Pročitajte i ovo Čuvari sigurnosti - 1 Čuvari sigurnosti Za njih nema odmora: "Dok smo god mi na ovim područjima, mogu bezbrižno spavati" Slika nije dostupna Blagoslov i procesija Danas slavimo Cvjetnicu: Znate li što zapravo obilježavamo ovim blagdanom?

U središtu današnje euharistije bilo je pjevanje Isusove muke po evanđelistu Luki. Nakon muke kardinal je pozvao vjernike da razmišljaju o božjoj ljubavi i milosti. Nadbiskup zagrebački poslijepodne će predvoditi tradicionalni Križni put na zagrebačkom Ksaveru. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene