Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvor osumnjičenima za napad na kuće povratnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva u Benkovcu izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zadru danas je odredilo pritvor za četiri osobe osumnjičene da su u Biljanima Donjim kod Benkovca 25. srpnja kamenovali četiri kuće srpskih povratnika i izazvali požar ispred jedne od njih.

Pritvor je određen za Z. B., Lj. B., D. Ž. i I. D. zbog kažnjiva djela rasne i druge diskriminacije.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Policija Teške tjelesne ozljede Pijan pokušao preteći 76-godišnjeg biciklista, udario ga retrovizorom, a onda prebio i pobjegao

Izvanraspravno vijeće je prijedlog pritvora prihvatilo zbog sumnje da bi okrivljenici boravkom na slobodi ometali kazneni postupak međusobnim dogovorom i usklađivanjem obrana te utjecajem na svjedoke. Taj pritvorski razlog prestaje postojati ispitivanjem okrivljenika i svjedoka na glavnoj raspravi.

Istodobno je odbijen prijedlog odvjetništva za pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kažnjiva djela.

Zbog svih okolnosti u vezi s tim kaznenim predmetom postupak će biti proveden u najkraćem mogućem roku, priopćeno je danas iz Županijskog suda u Zadru.

Istovremeno čelnici škabrnjske općine održali su konferenciju za novinare u povodu izgreda u Biljanima Donjim na kojoj su istaknuli da ne odobravaju izgred svojih sumještana, ali i pozvali novinare i druge da pokažu više razumijevanja za sve što se dogodilo u Škabrnji. 

- Ne odobravamo izgred, ne protivimo se djelovanju pravne države, ali molimo da se pokaže više senzibiliteta prema mjestu koje je dalo 86 žrtava u Domovinskom ratu, najviše u Hrvatskoj u odnosu na broj stanovnika i da se Škabrnju ne proglašava slučajem, rekao je općinski načelnik Nediljko Bubnjar.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene