Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kredit tvrtki Čačićeve supruge

Croatia osiguranje: Poštivali smo zakon u slučaju tvrtke Coning

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U slučaju davanja kredita tvrtki Coning, čija je vlasnica supruga Radimira Čačića, oglasilo se i Croatia osiguranje.

'Croatia osiguranje ima mogućnost davanja kredita ključnim postojećim i potencijalnim korporativnim klijentima temeljem odredbi Zakona o osiguranju, baš kao i ostale osiguravateljne tvrtke u Hrvatskoj. U slučaju tvrtke Coning, kao i u svim drugim slučajevima, Croatia osiguranje ponašala se profesionalno i stručno, uz poštivanje zakonskih propisa, internih akata i poslovnih interesa našeg Društva', stoji u priopćenju.

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Magdalena Komes Spomenula i Milanovića Komes odgovorila Čačiću: “Nulta tolerancija na korupciju proizlazi iz stranačke vertikale i to mu smeta“

'Procedure za dobivanje zajma izuzetno su složene i uvijek, bez iznimke, praćene jakim instrumentima osiguranja koji osiguravaju naplatu potraživanja u skladu sa odredbama Zakona o osiguranju. Treba navesti i da je dobivanje kredita od Croatia osiguranja relativno dugotrajan proces i da on nije mogao biti odrađen ad hoc dva dana prije izbora, kako se navodi u medijima', dodaje se.

CO: Interesi tvrtke nisu narušeni

'Menadžment Croatia osiguranja nije niti u jednom od navedenih procesa narušio interese tvrtke, propisanu proceduru i osiguranje povrata plasiranih sredstava. Naprotiv, u konkretnom slučaju stručne službe Croatia osiguranje poštivale su sve procedure u procesu odobravanja kredita, a vodile su se prvenstveno interesima tvrtke, tj. povećanjem zaračunate premije, tržišnog udjela i profitabilnosti tvrtke. Plasman sredstava osiguran je u cijelosti bankovnom garancijom, kao i svim ostalim elementima osiguranja naplate potraživanja', izviješteno je Croatia osiguranja.

Podsjetimo, dva dana prije nego što je slavio pobjedu u izbornoj noći, tvrtka Coning, supruge Radimira Čačića dobila kredit od 4 milijuna kuna u Croatija osiguranju s kamatom 7 umjesto 10 posto i to unatoč lošoj kreditnoj sposobnosti tvrtke.

Na pitanje o kreditu Coningu Radimir Čačić danas se opet obrušio na novinare. 'Kakvo je to ponašanje medija, to je opasno, prljavštinu bacate pred ljude', ljutito je rekao Čačić i čudio se kakvo se to pitanje novinari usuđuju postaviti prvom potpredsjedniku Vlade.

Ovaj slučaj jučer je komentirala i šefica HDZ-a. 'Svakako se radi o potvrdi, o načinu na koji Kukuriku koalicija misli vladati Hrvatskom, prema dvostrukim mjerilima. Jedna trebaju vrijediti za njih, a druga za sve ostale. To je dakako politički skandal', rekla je Jadranka Kosor.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene