Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, Nova TV, četvrtak u 22 sata

Crnogorci sve najbolje o dobrotvoru Đuroviću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
On je crnogorac s beogradskom adresom. Težak desetke milijuna eura. Posljednjih 17 mjeseci vezan lisičinama. Slobodan Đurović jedan je od najbogatijih stanara Remetinca.

'Moja vrijednost je tolika da živim sto godina - ne bi mogao potrošit', rekao je Slobodan Đurović sutkinji na početku suđenja za ubojstvo Pukanića. Na opasku sutkinje da to nije odgovor, konstatirao je da mu imovina iznosi 10 milijuna eura

Pročitajte i ovo Provjereno: Marijan Gregurina - 5 Život stao u pet vrećica Marijan je ostao bez svega, a država mu je pomogla sa 150 eura: "Nikad nisam zamišljao ovakvu starost. Nikad." Provjereno: iznajmljivanje ilegalnih objekata - 3 Donosi Provjereno Načelnik iznajmljuje ilegalne objekte na koje je potrošio desetke tisuća eura i mrtav hladan tvrdi: "Pa pola je Hrvatske ilegalno izgrađeno"

Tragom te izjave krenuli smo u Crnu goru. Imali smo što vidjeti. Plaže, nekretnine, zemljišta. Ovo je samo djelić bogatstva obitelji Đurović. Tako i uvala Utjeha, 17 kilometara od crnogorskog grada Bara. Kamen po kamen i tako 15 godina, priča nam Dragan Đurović obitelj je od nepoznate uvalice napravila prestižnu turističku destinaciju. Posljednjih mjeseci iz rubrike turizam preselili su se u crnu kroniku.

'S ovim slučajem hapšenja moga brata ja sam poljuljan poslovno, jer ljudi ne sumnjaju u mene sto posto, al već razmišljaju da li sam ja onaj kakvim me se prezentira. Ova situacija ima političku konotaciju', ispričao nam je Đurović.

'Uvijek je plijenio njegov osmijeh'

Slobodan Đurović srednju školu završio je u Rajlovcu. Vojnu akademiju nastavio je u Zadru. S 19 godina skinuo je uniformu i napustio zemlju. U Francuskoj je živio 30 godina, gdje je stekao enormno bogatstvo. Dragan Božović sjeća ga se baš iz tog doba. Našao se, kaže u jednoj zdravstvenoj neprilici kada mu je Đurović platio liječenje u Parizu.

'Ja sam ispraćen 98-me godine na liječenje u Pariz sa konstatacijom da mi je ostalo još mjesec dana, imao sam karcinom. Jedne večeri me nazvao Slobo telefonom, to da mi je rođeni brat ponudio sve znači što mi treba od smještaja, od bolnice, institut, stalno je za tih osam mjeseci bio uz mene', rekao nam je Đurovićev školski prijatelj Dragan Božović.

Đurović je pričaju njegovi Barani uvijek bio čovjek koji je htio pomoći. 'Plijenio njegov osmijeh, plijenilo njegovo ponašanje u društvu. Prosto se od njega moglo naučit, to ja ne znam, to se moglo naći u literaturi kod Tolstoja ili negdje takvo ponašanje', ispričao nam je Rajko Ćalasan, profesor matematike u Baru.

Cijelu priču pogledajte u magazinu Provjereno na Novoj TV u četvrtak u 22 sata.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene