Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oprez

Crne udovice na Istarskom ipsilonu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Istri su viđene crne udovice. Najviše ih ima na Istarskom ipsilonu.

Kao i svako ljeto, odmorišta na Istarskom ipsilonu puna su crnih udovica, pa se poziva na oprez.

Pročitajte i ovo Autocesta, ilustracija - 1 Turizam neće patiti Od Zagreba i Pule za 2,5 sata: Gradi se završna faza Istarskog ipsilona, radovi ne staju ni u sezoni Autocesta, ilustracija - 4 Radovi u Istri Butković potpisao ugovor o Jadranskoj autocesti: "Uvjeren sam da ćemo to završiti na vrijeme"

'Mogli bi čak konstatirati da većina zdravstvenih ustanova nema velikih zaliha tog seruma. Primjena seruma je dobrodošla međutim ne radi se o lijeku koji je neophodan za liječenje ugriza crne udovice', pojašnjava dr. Dobrica Rončević, ZZJZ Rijeka.

Ubod tog pauka najčešće nije opasan po život, no bolovi koji se osjete spadaju u najteže bolove uopće. Pauk crna udovica rasprostranjen je uglavnom u priobalju. Sat vremena nakon uboda javljaju se grčevi u mišićima, mučnina i povraćanje, glavobolja, znojenje, pritisak u grudnom košu, anksioznost, porast krvnog tlaka i ubrzani rad srca.

Smrtnost u slučaju uboda crne udovice je rijetka, manja od pet posto i nastupa kod neliječenih ugriza kao posljedica gušenja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene