Republika Srbija članovima obitelji triju žrtava ratnog zločina na Ovčari mora isplatiti naknadu štete


Članovi obitelji triju žrtava ratnog zločina na Ovčari dobili su pravomoćne presude za naknadu štete zbog smrti svojih najbližih, koje im mora isplatiti Republika Srbija. Riječ je o novčanim iznosima od oko 50 tisuća kuna.

Vezani članci Operacija, ilustracija - 1 Liječnici mu zaboravili izvaditi gazu iz koljena, mjesecima se mučio. Dobio odštetu 16 tisuća kuna Neispravni umetci za grudi - 3 Više od 2500 žena podiglo tužbu: Sud žrtvama neispravnih umetaka za grudi odredio odštetu

Fond za humanitarno pravo iz Beograda upozorio je da su dosuđeni iznosi žrtvama neprimjereno niski, no s druge strane zadovoljni su brzinom donošenja presude.

''Sam iznos kao iznos nama toliko nije bitan koliko je bitno da je Srbija priznala krivnju i to nije bilo samoinicijativno da su oni rekli: 'Evom, mi priznajemo.' To nije bila njihova dobra volja nego su tužbe dokaz tome'', kaže Igor Matijašević, predstavnik članova obitelji tužitelja.

''Ta činjenica da mi faktički potvrđujemo tu vezu i odgovornost Republike Srbije je krucijalna što u krivičnom, što u pravnom postupku koji smo mi zaokružili'', dodao je Mihailo Pavlović, pravni zastupnik obitelji žrtava.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju