Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 50 tisuća kuna

Stigla pravomoćna presuda: Tri obitelji žrtava ratnog zločina na Ovčari dobit će naknadu štete

Republika Srbija članovima obitelji triju žrtava ratnog zločina na Ovčari mora isplatiti naknadu štete

Članovi obitelji triju žrtava ratnog zločina na Ovčari dobili su pravomoćne presude za naknadu štete zbog smrti svojih najbližih, koje im mora isplatiti Republika Srbija. Riječ je o novčanim iznosima od oko 50 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Čovjek pao u grob - 1 Dan uoči Sisveta Pao u grob i zvao 112, njima je to bilo smiješno: "Bolovi su nesnosni. Drago mi je da sam pobijedio laži" Ilustracija Sud odlučio Krenula po margarin, a onda se dogodila nezgoda: Trgovački lanac mora joj platiti gotovo osam tisuća eura

Fond za humanitarno pravo iz Beograda upozorio je da su dosuđeni iznosi žrtvama neprimjereno niski, no s druge strane zadovoljni su brzinom donošenja presude.

''Sam iznos kao iznos nama toliko nije bitan koliko je bitno da je Srbija priznala krivnju i to nije bilo samoinicijativno da su oni rekli: 'Evom, mi priznajemo.' To nije bila njihova dobra volja nego su tužbe dokaz tome'', kaže Igor Matijašević, predstavnik članova obitelji tužitelja.

''Ta činjenica da mi faktički potvrđujemo tu vezu i odgovornost Republike Srbije je krucijalna što u krivičnom, što u pravnom postupku koji smo mi zaokružili'', dodao je Mihailo Pavlović, pravni zastupnik obitelji žrtava.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene