Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sukob u Zadru

ČITAV NIZ PROZIVKI 'Nismo bili s ministrom Hajdašem Dončićem jer nismo dobili poziv'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je Siniša Hajdaš Dončić u srijedu obišao zadarsku luku Gaženicu na istome mjestu sat poslije izvanrednu konferenciju za novinare održali su Stipe Zrilić i Božidar Kalmeta, koji je rekao da se ministru nisu pridružili jer od njega nisu dobili poziv.

Nakon što je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić u srijedu obišao zadarsku luku Gaženicu, na istome mjestu sat poslije izvanrednu konferenciju za novinare održali su zadarski župan Stipe Zrilić i gradonačelnik Božidar Kalmeta, koji je rekao da se ministru nisu pridružili jer od njega nisu dobili poziv, nego samo obavijest o dolasku, te da se on kiti tuđim perjem.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Peđa Grbin, predsjednik SDP-a - 1 Parlamentarni izbori 2024 Koalicija ljevice optužena za plagijat. Nekima je smiješno, drugima baš i ne: ''Sve to može u konačnici smanjiti vjerodostojnost''

"Mi nismo dobili poziv, nego obavijest. Bio sam ministar i znam da to tako ne ide. Da je htio da dođemo, poslao bi poziv", rekao je Kalmeta objašnjavajući zašto s ministrom danas nisu obišli Gaženicu, teretnu Luku Zadar i dva gradilišta na cestama.

Prevrnuo se brod s trojicom hrvatskih ministara

Kalmeta je ocijenio da je ministar došao za predizborne svrhe, da manipulira javnošću i kiti se tuđim perjem.

"Ministar govori o projektima koje je prije nekoliko godina želio zaustaviti. On bi Gaženicu da je mogao zaustavio. Nanio je ovoj županiji više štete od svih ministara", ocijenio je Kalmeta.

Po njegovu mišljenju, koliko je ministar vjerodostojan, govori primjer Pelješkoga mosta, protiv kojega je bio, a sad ga zastupa.

Jedna od najskuplih investicija na Jadranu otvorena i treći put

"Tu je i monetizacija hrvatskih cesta, za koju je rekao da će se povući ako se ne ostvari. Da je 2011. godine mislio ono što danas govori, imali bismo već sada na stotine zaposlenih. Kad kažem da se kiti tuđim perjem, mislim na Gaženicu i na projekt rekonstrukcije ceste kod Bibinja, za koji je građevinsku dozvolu izdala bivša Vlada", zaključio je Kalmeta.

A župan Zrilić je rekao da je zadarska Zračna luka svih ovih godina imala rast i razvoj dok se u njezin rad nije umiješao ministar Hajdaš Dončić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene