Obavijesti Video Pretražite Navigacija
15. dana blokade

Čistoća tek danas odvezla 200 kg smeća od mljekara u Čavićevoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tek petnaestog dana blokade 40-ak mljekara u zagrebačkoj Čavićevoj ulici u kojoj se nalazi tvornica Dukat nagomilano smeće u 20 velikih crnih vreća odvezli su djelatnici zagrebačke Čistoće.

U strahu od izbijanja zaraze, te zbog štakora koji su zaprijetili iz obližnjih šahtova kanalizacije, mljekari su još prošli tjedan zamolili Upravu Zagrebačkog Holdinga da im dostavi kante ili kontejnere za smeće. No, odgovor je stigao svega desetak minuta prije dolaska novinara na prosvjedni punkt u čijoj je blizini ležala gomila vreća za smeće.

Pročitajte i ovo Prosvjed udruga prtov Centra za gospodarenje otpadom Resnik - 4 CGO Resnik Građani na nogama: "Bit će to još jedno novo gore smetlište u zelenom pojasu iz kojeg dolaze naša voda i hrana" Prosvjed njemačkih seljaka u Berlinu - 5 Veliki prosvjed VIDEO Tisuće traktora stigle u Berlin, sprema se kaos: Zatvoren centar grada

>> 'Visoka otkupna cijena mlijeka uništava hrvatski mljekarski sektor'

'Imamo tu i nekakav otpadni kanal u blizini, a smeće nam se gomila od prvog dana. Ne bi željeli zagrađivati okoliš, ali na naše apele da nam se pošalju kante za smeće ili kontejneri nitko se nije odazvao', rekao je Antun Laslo, predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje uvjete u kojima zajedno sa svojih četrdesetak kolega iz Osječko baranjske županije već drugi tjedan prosjeduje na istoku Zagreba.

'Nitko nam nije došao dostaviti kante'

Nakon što smo se i osobno interesirali zbog čega nije odvezeno smeće s prosvjednog punkta mljekara u Čavićevoj ulici, glasnogovornik Holdinga Dušan Viro pojasnio je kako su još prošlog tjedna poslani djelatnici Čistoće na navedenu lokaciju, no prilaz im je zapriječila policija.

'To je laž, nitko nam nije došao dostaviti kante niti pokupiti smeće, demantirao ga je Laslo, koji se u 'brzinu' djelatnika Čistoće uvjerio tek danas nakon što je pokrenuta cijelu priču. Stigao je kamion s tri djelatnika koji su pokupili 200 kilograma smeća te napustili prosvjednike - iznova - bez postavljenih kanti ili kontejnera za zbrinjavanje otpada. 'I ovo ne bi pokupili da nismo zvali novinare da fotografiraju u kakvim uvjetima prosvjedujemo. Samo nam još štakori trebaju i neka zaraza ovdje, poručili su Holdingu gnjevni mljekari koji unatoč nezavidnim uvjetima i nadalje poručuju kako će ustrajati u svojim zahtjevima. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene