U povodu Svjetskog dana okoliša koji se obilježava 5. lipnja, ronioci iz Hrvatske i Slovenije zajedno su se udružili i u nedjelju čiste podmorje u Savudrijske vali i to obje strane zaljeva - slovenske i hrvatske.

Galerija


U velikoj ekološkoj akciji pod nazivom "Čišćenje bez granica", u čišćenju podmorja Savudrijske vale sudjeluje 200 ronioca, koji uklanjaju krupni otpad ispred Pirana te u Savudriji kraj kampa Veli Jože i u luci.

Poseban doprinos dala su djeca iz IV. Međunarodne dječje ronilačke ekopatrole, koja su pod vodstvom instruktora ronjenja pomagali u čišćenju mora uz obalu u kampu Veli Jože. Uz hrvatske i slovenske ronioce, u akciji su sudjelovali i ronioci iz više klubova i udruženja iz Bosne i Hercegovine.

Akcija čišćenja podmorja (Foto: Karlo Maćaš) Više od 200 ronilaca iz Hrvatske i Slovenije čistit će podmorje Savudrijske vale

Čišćenje plaža od plastike (Foto: Dnevnik.hr) Mračne tajne skrivenih plaža i plažica na Krku

Glavni je cilj akcije, uz čišćenje podmorja, podizati svijest građana o važnosti očuvanja biljnog i životinjskog svijeta u Jadranskom moru. Kako bi se u tome uspjelo, nužno je povezivanje građana svih generacija i susjednih zemalja, poručuje organizator akcije - Promocija ronjenja. (Hina)

Tko to mene geda? Morski pas snimljen uz obalu Makarske: Stručnjak objašnjava o kojoj je vrsti riječ i je li potreban oprez