Ivan Penava, Ivan Malenica (Foto: Ministarstvo uprave)
Ivan Penava, Ivan Malenica (Foto: Ministarstvo uprave) Foto: Ministarstvo uprave

U Ministarstvu uprave sastali su se ministar uprave Ivan Malenica i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Između ostalih tema dotaknuli su se i odluke Ustavnog suda o korištenju ćirilice.


Što se tiče odluke Ustavnog suda napomenuto je kako sva otvorena pitanja treba rješavati dijalogom i međusobnim uvažavanjem, ali da kvaliteta života građana Vukovara mora biti prioritet, priopćli su iz Ministarstva.

Vezani članci Vukovarski Vodotoranj zasvijetlio u različitim bojama Svečano otvoren Vukovarski vodotoranj - simbol obrane grada i zajedništva Ivan Penava (Foto: Dnevnik.hr) Penava nakon incidenta na sjednici Gradskog vijeća: ''Ne bih rekao da sam burno reagirao. To je bila sasvim normalna reakcija''

Ministar Malenica je istaknuo kako je na Gradskom vijeću Grada Vukovara da održi raspravu o stanju dijaloga, razumijevanja, snošljivosti i odnosa u Gradu Vukovaru te sukladno tome donese zaključak. U tom smislu svakako treba uzeti u obzir i osjetljivost situacije u Vukovaru te da su počinjeni zločini velikih razmjera, a čije posljedice Vukovarčani i danas osjete.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava protiv je odluke Ustavnoga suda o vraćanju ćirilice u Vukovar. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković dali su mu podršku, a Penava je prije deset dana kazao da će ipak poštovati odluku Suda.