Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastali se u ministarstvu

Penava i Malenica o ćirilici u Vukovaru: "Kvaliteta života građana mora biti prioritet"

Ivan Penava, Ivan Malenica (Foto: Ministarstvo uprave)
Ivan Penava, Ivan Malenica (Foto: Ministarstvo uprave) Foto: Ministarstvo uprave
U Ministarstvu uprave sastali su se ministar uprave Ivan Malenica i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Između ostalih tema dotaknuli su se i odluke Ustavnog suda o korištenju ćirilice.

Što se tiče odluke Ustavnog suda napomenuto je kako sva otvorena pitanja treba rješavati dijalogom i međusobnim uvažavanjem, ali da kvaliteta života građana Vukovara mora biti prioritet, priopćli su iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Ivan Penava, Andrej Plenković Bivši stranački kolege Hoće li Plenković Penavi opet postati najbolji premijer? Od slugana preko mafije do pokojne babe Slika nije dostupna OŠTRO PRIOPĆENJE Promijenjen statut Vukovara, ćirilica prestaje biti ravnopravno pismo: "Tako to izgleda kada primjena prava ovisi o onome tko je na vlasti"

Ministar Malenica je istaknuo kako je na Gradskom vijeću Grada Vukovara da održi raspravu o stanju dijaloga, razumijevanja, snošljivosti i odnosa u Gradu Vukovaru te sukladno tome donese zaključak. U tom smislu svakako treba uzeti u obzir i osjetljivost situacije u Vukovaru te da su počinjeni zločini velikih razmjera, a čije posljedice Vukovarčani i danas osjete.

Podsjetimo, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava protiv je odluke Ustavnoga suda o vraćanju ćirilice u Vukovar. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i premijer Andrej Plenković dali su mu podršku, a Penava je prije deset dana kazao da će ipak poštovati odluku Suda.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene