Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJTEŽA SEZONA U 20 GODINA

Čiovo i ove godine bez novog mosta: "Bojim se da ni do sljedeće sezone neće biti izgrađen"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već tri mjeseca na gradilištu Čiovskog mosta je tišina. Nakon raskida ugovora s tvrtkom Viadukt, još nije izabran novi izvođač. Nesnosne gužve već se počinju stvarati u UNESCO-vom gradu, a gradonačelnik kaže da će, kad je riječ o prometu, ovo biti najteža sezona u posljednjih 20 godina.

I ove sezone uobičajena ljetna razglednica iz Trogira. Tek nekoliko metara od UNESCO-ve baštine na sadašnjem mostu vladaju nesnosne gužve

Pročitajte i ovo Na gradilištu čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Velika fešta za otvorenje Dnevnik Nove TV na gradilištu mosta Čiovo: Montiran posljednji dio konstrukcije, Trogirani odahnuli: "Lipo ga je vidit'" Blži se dovršetak izgradnje Čiovskog mosta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 "Mislim da je ovo povijeni dan" Mještani Trogira napokon mogu odahnuti: Bliži se dovršetak izgradnje mosta Čiovo

Gradnja novog mosta koji je trebao riješiti gužve počela je u veljači 2015. Radovi su trebali biti gotovi do kraja pošle godine. Rok je potom pomaknut do 15. lipnja ove godine. Sve je stalo nakon što je tvrtka Viadukt upala u probleme.

Slika na takozvanom "gradilištu" mosta koji spaja otok Čiovo sa kopnom je zadnjih par mjeseci ista - sve je sablasno prazno, radnika nema, a svi strojevi miruju

Ovo će biti jedna od najtežih sezona u zadnjih 20 godina što se tiče prometa, govori Ante Bilić, novi trogirski gradonačelnik. Idući tjedan ima sastanak u ministarstvu gdje će tražiti da ih izvjeste o tome što se događa.

Ne možemo kriviti Hrvatske ceste što je Viadukt otišao u stečaj ili bankrot, međutim već četiri mjeseca je gradilište u zastoju i sigurno ćemo inzistirati da se što prije pokrene. Jer ako se ovako nastavi bojim se da ni do sljedeće sezone most neće biti izgrađen", kaže Bilić.

Od raskida ugovora radila se i detaljna analiza za novog izvođača. U njoj, kažu u Hrvatskim cestama, stoji što se, kako i koliko napravilo. Pitanje je kada će stići novi izvođač radova?

"Budući da je u tijeku postupak javne nabave, ne mogu vam dati precizan rok budući da na samu odluku o odabiru izvođača, koji će biti brzo, može se dogoditi i eventualna žalba", kaže Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, dodajući da most sa spojnim cestama i pristupnim cestama mora biti završen i u prometu do početka iduće turističke sezone. 

Do tada Trogir će se i dalje gušiti u prometnom kolapsu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene