Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slab pad u Hrvatskoj

Cijene nafte na svjetskom tržištu rekordno niske, a zašto mi i dalje plaćamo toliko za litru goriva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cijene nafte pale su na najniže razine od 2004. nadmašujući onome na što su pale tijekom recesije 2008.

Globalna ponuda dramatično je snizila cijene nafte, a dobavljači nisu uspjeli doći do sporazuma za rješavanje zasićenost. Prije svega 18 mjeseci, u lipnju 2014., cijene nafte bile su 115 dolara po barelu, a sada se one spuštaju i do 34 dolara po barelu.

Pročitajte i ovo Eksplodirala cisterna Tragedija u Liberiji UZNEMIRUJUĆI SADRŽAJ Eksplodirala cisterna, poginulo više od 40 ljudi: "Vozač im je rekao da ne lupaju..." Slika nije dostupna Ne zna se gdje je dno CIJENE NAFTE NAJNIŽE U 6 GODINA Opet pala cijena benzina

Analitičari kažu kako je malo znakova da će se trend pada cijene nafte zaustaviti, a čak i više američke te ruske nafte bit će dostupno na tržištu.

Iranski dobavljač nafte povećat će ponudu 2016., jer ukidaju se sankcije protiv te zemlje. U studenom, 12 članica Opeca nastavilo je proizvodnju 30 milijuna barela dnevno, kao što su i dogovorili 2011., piše BBC.

Mnogi su potrošači uživali u padu cijena. I cijene nafte u Hrvatskoj su niže nego posljednjih godina, ali pogledavši cijene na svjetskom tržištu ne možemo se ne zapitati zašto su kod nas još uvijek visoke.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene