Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Objavio DIP

Četvrtina birača izašla na prijevremene lokalne izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ukupno četvrtina birača izašla je u nedjelju na prijevremene izbore za gradonačelnika Nove Gradiške i načelnike Matulja, Gvozda i Kolana, pokazuju rezultati koje je u nedjelju poslijepodne objavilo Državno izborno povjerenstvo.

Od otvaranja birališta u 7 sati pa do 16,30 sati glasovalo je ukupno 6.800 birača od 25.600 koliko ih ima pravo glasovati.

Odaziv je nešto slabiji nego prije dva tjedna, kada su se u tim te u još pet lokalnih jedinica, birali gradonačelnici i načelnici te lokalna predstavnička tijela.

Najslabiji je u Novoj Gradiški, 22,4 posto, najveći, 63,7 posto u najmanjoj općini Kolan, gdje pravo glasa ima manje od 800 birača, a do nedjelje popodne ih je glasovalo nešto više od 500.
Nova Gradiška, Matulji, Gvozd i Kolan nisu uspjeli svoje čelnike izabrati prije dva tjedna, u prvom krugu, nitko od tada ponuđenih kandidata nije dobio više od 50 posto birača koji su glasovali. U dugi krug u svakoj od tih jedinica ušla su po dva kandidata sa najviše osvojenih glasova, 'ključeve grada' u svakoj od njih preuzet će kandidat koji dobije više glasova.

O tome tko će to biti, birači mogu odlučivati do 19 sati kada se zatvaraju birališta.
U spomenutim jedinicama prijevremeno se bira, jer njihova predstavnička tijeka nisu uspijeva na vrijeme donijeti proračune za ovu godinu. (Hina)

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Nakon izbora Tomašević o Grmoji kao mandataru: "Mi nismo ti koji postavljaju uvjete" Sjednica Vlade Mnogi kažnjeni, a neki i nagrađeni Kako su Plenkovićevi ministri prošli na izborima? Dvoje dobilo manje od starlete, a jedan je briljirao

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene