Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čestitke povodom mjeseca Ramazana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čestitke građanima muslimanske vjeroispovjesti, povodom mjeseca Ramazana, uputili su predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija Ševko Omerbašić, predsjednik RH Stjepan Mesić te premijer Ivo Sanader.

Omerbašić je poželio je vjernicima da u mjesecu Ramazanu mole Alaha da omogući svim vjernicima obavljanje islamskih obveza kao što su post, molitve (namaz), pomoć potrebnima i bližnjima i druge kako bi ih obasuo blagoslovom i milošću,

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Reakcija Mesića Mesić: To je bila paralelna linija zapovijedanja Slika nije dostupna Svjedočenje Sanadera Polančec je sretan jer je Sanader okrznuo Kosor

- Napunimo naše džamije i mesdžide koje smo iznimno pripremili za ovaj mubarek mjesec pun ibadeta, napomenuo je Omerbašić dodavši kako je Ramazan prigoda za druženje veseleći se novim susretima, poznanstvima i ibadetima priređenim u čast dragog nam gosta.

Podsjetio je na Ramazan kao mjesec dodatne solidarnosti među islamskim vjernicima prema potrebnima.

- Zahvalimo se svemogućem Bogu koji nam je podario svoje blagodati te budimo darežljivi i solidarni prema potrebnima, poručio je.

Po islamskom vjerovanju ramazanski je post najviši čin pokornosti koji čovjek može iskazati prema svome Gospodaru, a Svemogući Allah posebno je milostiv prema onima koji poste Ramazan.

Predsjednik Stjepan Mesić čestitao je muftiji i predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj te svim islamskim vjernicima početak svetog mjeseca Ramazana i ramazanskog posta.

- Želim da vam razdoblje blagdanske priprave bude vrijeme osobnoga duhovnoga rasta u vjeri kako biste i dalje ustrajali u predanoj zauzetosti za dobro bližnjih i opće dobro naše Domovine, stoji u čestitki predsjednika Mesića.

- Vama, i svim vjernicima Islamske zajednice čestitam Ramazan. Neka Vam sveti mjesec islamskoga posta, odricanja i molitve protekne u miru i veselju zajedno s Vašim obiteljima, a pojačane molitve budu izvorom trajnoga nadahnuća i zauzimanja za opće dobro svakog čovjeka. U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno, svim islamskim vjernicima u Hrvatskoj želim blagoslovljen početak svetog mjeseca Ramazan, stoji u čestitki premijera Ive Sanadera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene