Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kako dalje?

Čelnici sindikata zabrinuti, Ribić ne vjeruje Kosor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najteži mjeseci tek su pred nama. Sanaderov odlazak državu definitivno vraća unatrag, sindikati optužuju da se sve prelama preko građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bez obraćanja naciji Mesić i dalje enigmatično šuti o Sanaderovoj ostavci Slika nije dostupna Premijer Sanader na sastanku sa sindikatima

'Mislim da je ovo katastofa što se dogodilo', kazao nam je Vilim Ribić, predsjednik Sindikata znanosti i visokog obrazovanja, a njegov kolega i predsjednik Nezavisnih sindikata Hrvatske Krešimir Sever, Sanaderov potez je ocijenio neobjašnjivim. I dok se nagađa o razlozima Sanaderovog iznenadnog povlačenja iz politike socijalne partnere brine kako dalje. Građani, smatraju, zaslužuju objašnjenje. Državu čeka mnogo posla. Kako će se u teškim pitanjima o budućnosti zemlje snalaziti Jadranka Kosor, zabrinuto se pitaju i sindikalisti.

'Položaj predsjednika Vlade traži puno drugih svojstava, drugih znanja, drugih kvaliteta i ja bih volio da ono što sam ja vidio u pregovorima o plaćama da to ne bude slika Jadranke Kosor na mjestu predsjednika Vlade', rekao je Ribić. Dosadašnji problemi u državi mimo Kosor nisu prolazili. Slušala je sindikaliste, ratare, mljekare, branitelje. No, kažu pregovarači, uvijek je ostalo samo na tome. Sanader je, tvrde, uveo kancelarski sustav vođenja državom.

'Možda je sada ovo prigoda da se zapravo i Vlada razvije u jednom pravcu u kojem bi trebala biti u jednoj otvorenoj, demokratskoj zemlji gdje bi svaki resorni ministar trebao biti stručan za svoj dio posla', zaključio je Sever.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene