Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez obraćanja naciji

Mesić i dalje enigmatično šuti o Sanaderovoj ostavci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još uvijek se ne zna kad će predsjednik Mesić dati mandat Jadranki Kosor. Sam Mesić kaže kako čeka da Sabor prihvati ostavku Ive Sanadera. Mesić se na iznenađenje svih nije obratio naciji.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu Slika nije dostupna Vojvođanski Hrvati podržavaju Tadića za predsjednika

Sve što smo čuli od predsjednika je sinoćnje službeno priopćenje nakon sastanka sa Sanaderom i njegvoim suradnicima. Mesić se čudno postavio u ovom slučaju jer nije reagirao onako kako se očekivalo od njega. Najprije je satima čekao na sastanak s premijerom, potom se sinoć telefonom javio u program radija. Predsjednik Mesić ključna je osdoba u državi i javnost je s pravom očekivala njegvo obraćanje. Uostalom to je uradio i 2002. godine, kad je tadašnji premijer Ivica Račan podnio ostavku.

>> 'Nema potrebe za prijevremenim izborima'

Ovako sve se svelo na selektinve medijske istupe u kojima je ostalo puno nedorečenosti. Posebice o tome kad će Mesić povjeriti mandat Jadranki Kosor. Mesić i dalje smatra da to treba učniti tek nakon što Sabor potvrdi ostavku Sanadera i konzultacija s ostalim paralamentranim strankama. Naravno Kosor mora predočiti potpise potpore većinje od svih zastupnika u Saboru. S druge strane u vrhu HDZ-a kažu da je sve stvar formalnosti. Sve upućuje na to da Mesić neće večeras dati mandat Jadranki Kosor. U uredu predsjednika doznajemo da je njemu itekako stalo do razgovora s čelnicima parlamentarnih stranaka i da to svakako učiniti.

'On pri tome može obaviti konzultacije, ali jučer navečer na razgovoru predsjednikom republike rekao je da njemu zapravo nikakve konzultacije nisu potrebne jer imamo 83 zastupnika koji podupiru i traže povjerenje mandata Kosor.  Vrlo, vrlo vjerojatno će već večeras predsjednik republike povjeriti mandat za sastav Vlade gospođi Kosor', kazao nam je Vladimir Šeks, potpredsjednik Hrvatskog sabora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene