Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjereno, Nova TV, danas, 22 sata

Celibat ne može biti uzrok pedofilije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Crkvu i svijet proteklih dana potresaju skandali vezani uz stotine slučajeva zlostavljanja djece

'Da bi se pronašli uzroci pedofilije među svećenstvom, mora se i preispitati problem celibata'...riječi su to bečkog nadbiskupa Christopha Schoenborna koje su izazvale brojne kontroverze. Kako celibat - koji svećenici opisuju kao Božji dar, može biti povezivan s monstruoznim seksualnim zlodjelima pojedinaca, onih koji su iskoristili povjerenje najmanjih? Koliko jedno ima veze s drugim?

Pročitajte i ovo Provjereno: Zadarska udruga - 1 Uz pomoć dobrih ljudi Zadarska udruga nakon priče Provjerenog dobila novi dom, ali posla je još mnogo: "To su djeca ovog grada i treba naći rješenje za njih" Provjereno - osuđeni pedofil na slobodi - 5 čak se bio i zaposlio Umjesto iza rešetaka, osuđeni pedofil živio slobodno i opet ponovio kazneno djelo - Provjereno donosi priču o višestruko osuđenom silovatelju maloljetnika

'Reći da čovjek koji nije spavao sa ženom pa je zbog toga zlostavljao dijete to je toliko ludo kao da netko kaže ako netko ima pištolj u rukama da će se ubiti!', rekao nam je svećenik Ivan Šibalić.

O svemu tome govore svećenici i teolozi u današnjoj emisiji Provjereno u 22 sata!


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene