Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prvi stup je magla, a drugi je novac'

Čačić: Vlada laže bez ikakvog srama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatske narodne stranke (HNS) Radimir Čačić ustvrdio je danas na gospodarskoj tribini u Splitu da vlada skriva dospjele dugove te da će njezina politika uzrokovati drastičan pad gospodarstva i zaposlenosti te recesiju pojačanu svjetskom krizom.

Čačić je rekao kako se broj zaposlenika koji ne primaju plaće u zadnja tri mjeseca povećao s 30 na čak 60 tisuća, procijenivši da će ih do kraja godine biti najmanje stotinu tisuća te da ćemo biti 'svjedocima gospodarskog kolapsa poput onoga iz 1999.' U blokadi je 17 milijarda kuna, a vlada skriva još sedam milijarda dospjelih dugova, ustvrdio je Čačić. Izjavio je da 'vlada bez ikakva srama laže, s ministrom Ivanom Šukerom na čelu, i sprema se zagrabiti i u džepove svojih građana', odnosno u mirovinske fondove - 22 milijarde kuna koje su uštedjeli građani.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Umirovljenici traže veće mirovine, ilustracija - 2 zahtjevi umirovljenika Ministar Piletić: "Povećali smo najniže mirovine, idemo u izmjenu zakona za drugi stup"

'Vlada tim novcem kani pokrpati rupe u proračunu, a zapravo će ga spiskati i obećati da će ga vratiti budući naraštaji', kazao je, među ostalim, predsjednik HNS-a. Istaknuvši kako je 'prvi stup magla i ništa, a drugi stup novac', zaključio je kako bi vlada zapravo trebala ispraviti nepravdu prema novim umirovljenicima, ojačati drugi stup, a ne, kako je rekao, pljačkati generacije umirovljenika.

Čačić je kazao i kako gradnja mosta, poput Pelješkoga, ne može biti tema u zemlji s 39 milijarda eura duga te da je to najobičnija farsa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene