Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vlada u Sinju

Čačić: Država je TRI puta neuspješniji poslodavac od privatnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić danas je u Sinju priznao kako su privatnici bolji upravljači od države.

Radimir Čačić potvrdno je odgovorio na pitanje treba li država privatizirati autoceste. 'Naravno da država nije dobar upravljač, privatna poduzeća puno će bolje raditi taj posao', rekao je.

Pročitajte i ovo Benjamin Netanyahu Ne odustaje Netanyahu o rješenju s dvije države: Izrael će zadržati vojnu kontrolu nad palestinskim teritorijima Prodaja narodnih trezoraca - 4 Država je poželjan dužnik Građani pohrlili po državne trezorce: "To je dobra prilika"

Potvrdio je da će privatnici obavljati bolji posao od države, i dok je država pod njihovom Vladom.

'To nije neka novost, otkrivanje tople vode, država nije najbolji upravljač. Ja mislim da pitate bilo koga ovdje, dobili bi takav odgovor', poručio je Čačić.

Dodao je kako razina institucija i razvijenost društva u RH još uvijek nije takva pa država nije dovoljno dobar upravljač. 'Kada govorimo u sustavu autocesta, to je lako usporedivo. Bukvalno, ne tri ili trideset posto, nego je država tri puta neuspješniji i neracionalniji upravljač nego što su privatni operateri', zaključio je Čačić.

>> 'Zašto bi netko drugi bolje upravljao našim cestama od nas?'

Podsjetimo, Hrvatske autoceste idu u ruke privatnom koncesionaru. Nove kilometre država će dati na upravljanje sljedećih 30 godina. Novac od koncesijskog ugovora utrošio bi se za stabiliziranje javnog duga.

Čačić je u Sinju prisustvovao otvaranju vile Tripalo koju je u čast Nike Tripala obnovio poduzetnik Branko Roglić. Kuću je otvorio bivši predsjednik Stjepan Mesić u nazočnosti predsjednika Ive Josipovića te brojnih drugih ministara.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene