Obavijesti Video Pretražite Navigacija
O Pelješkom mostu

Butković: "Žalbe će usporiti proces za mjesec do mjesec i pol dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Oleg Butković rekao je u srijedu da će dvije žalbe na izbor izvođača radova na gradnji Pelješkog mosta usporiti cijeli proces za mjesec do mjesec i pol dana, a da će se po završetku žalbenog procesa odmah potpisati ugovor s izvođačem.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je u srijedu da će dvije žalbe na izbor izvođača radova na gradnji Pelješkog mosta malo usporiti početak radova.

Pročitajte i ovo Ministar Oleg Butković i predsjednik Zoran Milanović Novi nastavak Butković za dobro jutro Milanoviću: ''Koje li ironije, uđeš u kampanju kao predsjednik, a iz nje izađeš kao kravokradica!'' Oleg Butković Na Facebooku Milanović dolazi u Opatiju, Butković ga pozvao u goste: "Možeš mi u četiri oka reći odgovore, dočekat će te i kravica..."

Po njegovoj procjeni, kaže, sve bi se moglo riješiti u roku od mjesec do mjesec i pol dana. Poručio je kako će se ugovor s izvođačem potpisati odmah po završetku žalbenog procesa.

Radovi bi vjerojatno mogli početi na proljeće, a rok za dovršenje gradnje mosta je tri godine, rekao je ministar u emisiji Hrvatskog radija "A sada Vlada". Rok za završetak ostalih faza projekta prometnica na Pelješcu je 2022. godina.

Natječaj za izvođenje radova za drugu, od ukupno četiri faze projekta, raspisat će se krajem veljače ili početkom ožujka.

Podsjetimo, nakon što je u ponedjeljak austrijski Strabag uložio žalbu na odluku Hrvatskih cesta po kojoj će Pelješki most graditi kineska tvrtka, zato što su, kako kažu, Kinezi ponudili iznimno niske, dampinške cijene, jučer je žalbu uložio i treći ponuđač, talijansko-turski konzorcij sastavljen od tvrtki Astaldi i IC Ictas.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene