Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog jake bure dionicom autoceste A 1 Zagreb-Šestanovac između čvorova Sveti Rok i Maslenica smiju prometovati samo osobna vozila, kao i na dionici Jadranske magistrale (D8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te na državnoj cesti D 54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je jutros HAK.


Dionicom autoceste A 6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice promet je zabranjen za teretna vozila teža od 3,5 t, vozila s natkrivenim teretnim prostorom, autobuse, motocikle i vozila s kamp prikolicama.

Vezani članci Zbog snijega i hladnoće propadaju usjevi - 4 Poljoprivrednici na mukama zbog vremenskih neprilika: "Koliko je ovaj današnji dan napravio štete, to ćemo vidjeti" Snijeg na autocesti A6, ilustracija (Foto: screensot/HAK) Ne idite na put bez zimske opreme! U gorju pada snijeg, uz obalu puše olujna bura

Snijeg pada u Lici, Gorskom kotaru, središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, stoga su na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do Bosiljeva proglašeni zimski uvjeti - promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a sva ostala vozila moraju
imati zimsku opremu. Isto je i na brojnim cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Zabrana prometovanja zbog zimskih uvjeta je i na ostalim županijskim i lokalnim cestama na području Čabra, Delnica i Vrbovskog, te u zaleđu Novog Vinodolskog.

Zimski uvjeti vrijede i na državnoj cesti (D505) kroz Žumberačko i Samoborsko gorje te na županijskoj cesti ŽC 4030 Orahovica-Kutjevo.

Zbog niskih temperatura, moguća je poledica na cestama u Lici i Gorskom kotaru, te u nizinskom dijelu unutrašnjosti.

Zbog pojačanog priljeva teretnih vozila prema GP Macelj prometna policija isključuje ih iza naplate Trakoščan, na autocesti A 2 Zagreb-Macelj.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen, zbog nepovoljnih
vremenskih uvjeta.