Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog požara koji je sinoć buknuo u Lokvi Rogoznici bila je zatvorena i državna cesta D8.


Županijski centar 112 Split zaprimio je sinoć u 22:30 sati dojavu o požaru otvorenog prostora na području Lokve Rogoznica.

Vezani članci Vatrogasci na terenu, požar na području Danilo Biranja Potresne fotografije vatrogasaca koji su se cijelu noć borili s vatrenom stihijom nedaleko od Šibenika U Splitu izgorio automobil - 1 Opet eksplozija u Splitu: Na Trsteniku rano jutros izgorio Golf "četvorka"

>> Požar kod Medulina, već treći u 10 dana!

Požar je pod nadzorom gasitelja, a opožareno je oko 10 hektara trave, niskog raslinja i borove šume, izvijestio je DUZS.

U gašenju požara sudjelovale su lokalne vatrogasne snage s ukupno 119 vatrogasaca i 27 vozila. Jutros je u pomoć gasiteljima poslan i protupožarni zrakoplov Canadair.

ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je noćas u 00,00 sati dojavu o požaru otvorenoga prostora na područu Topola. Požarom je zahvaćeno 5 ha trave i raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Dubrovačko primorje s 12 vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je lokaliziran u 2,00 sati, a u tijeku je sanacija požarista.

Požar na otvorenom prostoru na području Otrića-Pribudića kod Bijelog vrha, koji je dojavljen 13. srpnja u 9,27 sati, gasio se i tijekom jučerašnjega dana. Gori trava i nisko raslinje, a površina nije procijenjena. U gašenju požara jučer su sudjelovala 2 protupožarna zrakoplova canadair i jedan helikopter za prijevoz gasitelja, DIP Split, Zadar, JVP Zadar, Gračac, DVD Sukošan, Pridraga i Ražanac s ukupno 31 vatrogascem i 2 vatrogasna vozila. Požar je i dalje aktivan.

Ukoliko imate snimke ili fotografije ovog požara, pošaljite nam ih na moj.report@novatv.hr i mi ćemo ih objaviti.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.