Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrijeme je godišnjih odmora i mnogima, nažalost, njihovi kućni ljubimci postaju teret.


Udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ovog ljeta provodi kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?', s nakanom osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja, te apelira na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.

'Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene udarcima automobila, gladi i žeđi i iživljavanju pojedinaca. Građani koji izbacuju dotadašnjeg člana obitelji na ulicu kako bi mogli nesmetano ljetovati i uživati u odmoru, pokazuju ovim nehumanim činom ne samo neodgovornost, već i nedostatak empatije i suosjećanja prema životinjama koje su u njih imale povjerenja. Osim toga, prebacuju odgovornost za zbrinjavanje životinje suosjećajnim građanima i pretrpanim skloništima za napuštene životinje', navodi u današnjem priopćenju udruga Prijatelji životinja.

Vezani članci Psi i pčele Psi naučili zašto se ne smiju igrati sa pčelama, a vlasnici uslikali važne lekcije Mame i psi Mame nikako nisu htjele pse u kući, a sad im pripremaju gozbe i stalno se maze s njima

Informirajte se o privremenom čuvanju ljubimaca

Na plakatima udruge Prijatelji životinja koji će se moći vidjeti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sisku, Velikoj Gorici, Osijeku, Karlovcu, Poreču, Zadru i drugim gradovima, građane se poziva da ne napuštaju životinje, te im se poručuje da niti ne uzimaju životinje ako će ih napustiti.

Potporu kampanji dali su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Iskon, Zale, Arto, Europlakat, Vectordesign i MojPosao. Više informacija o kampanji i problemu napuštanja životinja te popis hotela za pse, popis hotela koji primaju pse i oglasnik za privremeno čuvanje mogu se naći na www.prijatelji-zivotinja.hr. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju