Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bubalo ljut na Čobankovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo ocijenio je neprimjerenim što mu se ministar poljoprivrede Petar Čobanković, koji je obišao polja u županiji zbog uvida u štetu od suše, nije obratio za informacije o tim štetama.

U priopćenju tvrdi kako je od ministra neprimjereno što mu se nije obratio kao županu, jer mu je, kako navodi, mogao pružiti sve potrebne informacije o stanju poljoprivrednih kultura, razlozima za proglašenje elementarne nepogode, kao i o procjeni štete.

Pročitajte i ovo Stričak i Bosilj Tko se predozirao? Žestoko se posvađali gradonačelnik i župan: "U kakvoj deluziji živi HDZ-ovac koji se s 2,02 promila tuče u cajkaškom klubu?" Wang YI, kineski ministar obrane "Bit ćemo snaga mira" Ministar svjetske velesile priznao da je s Rusijom ostvaren potpuno nov model odnosa: "Produbit ćemo stratešku suradnju s Moskvom"

Napominje da podatci o štetama od suše nisu zatraženi ni od
predsjednika Županijskog povjerenstva za štetu od suše Željka Kraljička.

Prema konačnim obračunima, kako navodi župan, šteta na jesenskim poljoprivrednim kulturama u toj županiji iznosi oko 167,4 milijuna kuna, a šteta na proljetnim kulturama procjenjuje se na više od 650 milijuna kuna.

'U državnom proračunu za ovu godinu za naknade štete planiran je iznos od 48 milijuna kuna, što je nedovoljno za saniranje štete samo na području Osječko-baranjske županije, pa stoga pozivam ministra da se zauzme u Vladi i osigura primjerena sredstva za naknadu štete poljoprivrednim proizvođačima u cijeloj Hrvatskoj, kako bi mogli organizirati pripreme za jesensku sjetvu', ističe Bubalo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene