Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nove brojke DZS-a

Broj zaposlenih povećao se za 88.000, a broj nezaposlenih smanjio za 52.000

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u kolovozu na 10,9 posto, s rekordno niskih 10,8 posto mjesec dana prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statitiku (DZS), objavljeni u petak.

Državni zavod za statistiku ispravio je pogrešku i objavio nove rezultate ankete radne snage.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dome, slatki dome Htjeli biste kupiti novi stan? Sjednite i pogledajte ove podatke Videozid o zaposlenosti u Hrvatskoj - 1 EKSKLUZIVNO Rekordan porast zaposlenosti u Hrvatskoj! Dnevnik Nove TV donosi u kojim sektorima najviše raste, ali i gdje fali radne snage

Prema tim podacima Hrvatska je imala milijun i 633 tisuće zaposlenih i 201 tisuću nezaposlenih u drugom tromjesečju ove godine. U odnosu na prvo tromjesječje broj zaposlenih povećao se za 88 tisuća, a broj nezaposlenih smanjio za 52 tisuće.

''Podaci su upravo onakvi kako mi cijelo vrijeme tvrdimo. Premijer je komunicirao da imamo 22.000 više zaposlenih nego prošle god. Podaci ukazuju da imamo još i više. Prema tome, ono što cijelo vrijeme govorimo imamo pvećanje zaposlenosti, imamo rekordni pad nezaposlenosti i ono što mislim da je još i ključnija brojka je da kontinuirano imamo danas gotovo 17 tisuća otvorenih radnih mjesta koja nisu popunjena'', rekao je Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene