Stopa registrirane nezaposlenosti u Hrvatskoj porasla je u kolovozu na 10,9 posto, s rekordno niskih 10,8 posto mjesec dana prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statitiku (DZS), objavljeni u petak.


Državni zavod za statistiku ispravio je pogrešku i objavio nove rezultate ankete radne snage.

Vezani članci Sinj: grad s najbržim padom zaposlenosti (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Dvije slike (ne)zaposlene Hrvatske: U čemu je tajna Pleternice te gdje je problem Sinja Slika nije dostupna Plenković: "Želimo do kraja mandata dignuti stopu zaposlenosti na 68 posto"

Prema tim podacima Hrvatska je imala milijun i 633 tisuće zaposlenih i 201 tisuću nezaposlenih u drugom tromjesečju ove godine. U odnosu na prvo tromjesječje broj zaposlenih povećao se za 88 tisuća, a broj nezaposlenih smanjio za 52 tisuće.

''Podaci su upravo onakvi kako mi cijelo vrijeme tvrdimo. Premijer je komunicirao da imamo 22.000 više zaposlenih nego prošle god. Podaci ukazuju da imamo još i više. Prema tome, ono što cijelo vrijeme govorimo imamo pvećanje zaposlenosti, imamo rekordni pad nezaposlenosti i ono što mislim da je još i ključnija brojka je da kontinuirano imamo danas gotovo 17 tisuća otvorenih radnih mjesta koja nisu popunjena'', rekao je Marko Pavić, ministar rada i mirovinskog sustava.