Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Broj stanovnika u zemlji

Državni zavod za statistiku ima nove podatke: Jeste li iznenađeni time koliko je ljudi otišlo iz Hrvatske od ulaska u Europsku uniju?

Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 3
Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 3
Aktualno Galerija Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 3 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 3 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 4 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 4 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 2 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 2 +0 Koliko Hrvatska ima stanovnika? (Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Državni zavod za statistiku objavio je podatke o kretanju broja stanovnika u Hrvatskoj.

Na posljednji dan prošle godine taj broj iznosio je iznosio 4.105.493, što je 48.720 stanovnika manje nego 2016. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ulog za budućnost Tvrtka svojim radnicima plaća 70.000 eura po bebi kako bi ih potaknula da imaju djecu Ilustracija (Foto: Thinkstock) GRAĐANI ISELJAVAJU Nastavlja se povećanje smrtnosti u Hrvatskoj: ''To su problemi čitave države''

Prirodni prirast bio je negativan i iznosio je -16.921, rođeno je 36.556 osoba, a umrlo je 53.477 osoba

Inače, od 2011. godine u Hrvatskoj je prema podacima DZS-a manje 170.491 stanovnika, a od ulaska u Europsku uniju iz Hrvatske je otišlo gotovo 150 tisuća stanovnika.

Broj stanovnika prema podacima od 2011. godine u prosjeku je padao za 15-ak tisuća, a tijekom 2016. i 2017. godine ta se brojka povećala. U 2016. broj stanovnika tako se smanjio za 36.456, a sljedeću godinu za već spomenutih 48.720 stanovnika.

Demografske mjere jedna su od tema o kojima se u Hrvatskoj često govori i zbog kojih se jednako često sukobljava.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nedavno je predstavila što bi ona napravila u vezi s tim, a premijer je na ovotjednoj sjednici Vlade najavio održavanje sjednice Vijeća za demografsku revitalizaciju idući tjedan.

Upravo je demografija bila i tema oštre polemike koja se u svibnju vodila na relaciji Pantovčak – Markov trg.

A dok se političari oko demogafije prepiru, u potrazi za boljim životom Hrvati i dalje pune autobuse koji ih voze prema Münchenu, Stuttgartu, Dublinu...

Podaci koje je objavio DZS samo su još jedan pokazatelj da se o onome što bi se i kako trebalo napraviti puno priča, ali promjena još uvijek nema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene