Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Branitelji žele objavu imena lažnih invalida domovinskog rata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ne popuštaju napetosti oko otkrivanja lažnih invalida Domovinskog rata. Nekoliko udruga danas je poslalo pismo Ministarstvu branitelja u kojem ultimativno traže objavljivanje imena lažnih invalida. Bivši zapovjednici gardijskih brigada, elitnih postrojbi HV-a, poručuju; 'Ako neće država, sami ćemo se obračunati s mešetarima'.

Iznervirani kalkulantskim ponašanjem u aferi lažnih invalida, branitelji su danas uputili oštro pismo Ministarstvu branitelja i ministrici Kosor. 

Pročitajte i ovo Darko Nekić - 1 NAJAVA DRŽAVNOG TAJNIKA Raste osnovica za invalidninu i druga braniteljska prava, evo kome ide najviše Slika nije dostupna 47 osobnih vozila Ministar Matić uručio ključeve vozila najtežim vojnim invalidima

Ne prihvaćaju objašnjenje Agencije za zaštitu osobnih podataka koja kaže da se imena s matičnim brojem ne mogu javno objavljivati. Naprotiv, traže da se registar branitelja odmah objavi te da se javno prokažu ne samo lažni invalidi, već i oni koji su im u toj nečasnoj radnji pomogli.

Ivica Šafarić jedan je od najpoznatijih boraca u Domovinskom ratu.  Prošao je sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika i više je puta bio ranjavan. U rat je. kaže, otišao zbog duga prema domovini i osobne časti, a o povlasticama nije imao vremena razmišljati.

Cijelu priču o lažnim invalidima te načinu na koji su to oni postali te braniteljima koji žele da se sazna istina pogledajte u priloženom video dodatku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene