Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ne popuštaju napetosti oko otkrivanja lažnih invalida Domovinskog rata. Nekoliko udruga danas je poslalo pismo Ministarstvu branitelja u kojem ultimativno traže objavljivanje imena lažnih invalida. Bivši zapovjednici gardijskih brigada, elitnih postrojbi HV-a, poručuju; 'Ako neće država, sami ćemo se obračunati s mešetarima'.


Iznervirani kalkulantskim ponašanjem u aferi lažnih invalida, branitelji su danas uputili oštro pismo Ministarstvu branitelja i ministrici Kosor. 

Vezani članci Slika nije dostupna Nađ: 'Nije točno da smo braniteljima uništili dostojanstvo' Slika nije dostupna 'Nećemo ukidati olakšice ratnim invalidima zbog izmjena Zakona o PDV-u''

Ne prihvaćaju objašnjenje Agencije za zaštitu osobnih podataka koja kaže da se imena s matičnim brojem ne mogu javno objavljivati. Naprotiv, traže da se registar branitelja odmah objavi te da se javno prokažu ne samo lažni invalidi, već i oni koji su im u toj nečasnoj radnji pomogli.

Ivica Šafarić jedan je od najpoznatijih boraca u Domovinskom ratu.  Prošao je sva ratišta od Vukovara do Dubrovnika i više je puta bio ranjavan. U rat je. kaže, otišao zbog duga prema domovini i osobne časti, a o povlasticama nije imao vremena razmišljati.

Cijelu priču o lažnim invalidima te načinu na koji su to oni postali te braniteljima koji žele da se sazna istina pogledajte u priloženom video dodatku.