Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi odvjetnici koji su branili kirurga Ognjena Šimića u suđenju za primanje mita otkazali su mu punomoć, pa je sudsko vijeće Županijskog suda u Rijeci odgodilo glavnu raspravu do 16. lipnja.


Do tada Ognjen Šimić treba pronaći nove branitelje, a sud će mu dodijeliti i branitelja po službenoj dužnosti, kako se postupak ne bi produljivao ako Šimić ne nađe nove branitelje na vrijeme, odlučilo je sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić.

Vezani članci Slika nije dostupna Liječniku Šimiću pravomoćno dvije i pol godine Slika nije dostupna Dr. Šimić: Spasite pacijenta pa vam kaže da ste to napravili zbog pršuta

Odvjetnici koji su dosad branili Šimića, Branko Šerić iz Zagreba te Zoran Vukić i Saša Jelušić iz zajedničkog riječkog odvjetničkog ureda, nisu željeli obrazložiti svoj postupak.

Do nastavka suđenja policijski vještaci trebaju pročistiti zvučni zapis predaje mita svjedokinje Ljerke Krajnović Ognjenu Šimiću tajno snimljen u organiziranoj akciji USKOK-a. Taj je zvučni zapis odslušan tijekom suđenja, ali je izrazito loše kvalitete, pa su zbog krčanja glasovi Krajnović i Šimića uglavnom nerazgovijetni.

Ljerka Krajnović prijavila je policiji Šimića, tadašnjeg predstojnik Klinike za kardiovaskularnu kirurgiju, u kolovozu 2006. za namjeru primanje mita. Nakon policijski praćene predaje mita od 5000 eura u označenim novčanicama, Šimić je uhićen te mu je pretražen ured, gdje je nađeno desetak omotnica, sakrivenih u knjigama, s nekoliko desetaka tisuća eura u raznim valutama.

Nakon otvaranja postupka, USKOK-u je Šimić prijavljen za još 17 slučajeva primanja i traženja mita za hitne operacije pacijenata mimo liste čekanja.

Šimić je optužen za primanje mita od 210.000 kuna u razdoblju od 1998. do 2006. te za prikrivanje na taj način nezakonito stečenog novca kupovanjem nekretnina, automobila i polaganjem na bankovne račune.