Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Danas je na osječkom Općinskom sudu na rasporedu ročište u slučaju Glavaševe tužbe za klevetu protiv Ivana Vrkića. Osječki gradonačelnik nije potvrdio ni opovrgnuo mogućnost svog dolaska na sud.


Branimir Glavaš, koji u mostarskom zatvoru izdržava kaznu za zločin nad srpskim civilima u ratnom Osijeku 1991., trebao bi se pojaviti na ročištu na osječkom Općinskom sudu, pred kojim je za klevetu tužio gradonačelnika Ivicu Vrkića.

Vezani članci Severina (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) O slučaju Severina - Popović oglasili se iz udruge B.a.B.e. i inicijative Spasi me: ''Ovo je nasilje nad djetetom'' Ivan Vrkić (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Osječki gradonačelnik Ivica Vrkić oporavlja se od operacije u Zagrebu

Rodni Osijek Glavaš će, ukoliko se pojavi na sudu, vidjeti samo iz automobila. Sud u Osijeku zatrpan je zahtjevima medija i građana, koji žele pratiti raspravu, ali zbog skučenost, većina će ostati ispred suda. Branimir Glavaš sam snosi troškove puta od Mostara do Osijeka, jer bez ispunjenja tog uvjeta sud Bosne i Hercegovine mu ne bi odobrio putovanje.

Podsjetimo, Glavaš je tužio Vrkića za klevetu zbog njegovih izjava u veljači ove godine u kojima ga je nazvao ratnim profiterom i optužio da telefonom iz Mostara dirigira HDSSB-ovcima kako da izazivaju kaos u Osijeku. Vrkić je tada nadležne institucije pozvao da istraže i provjere odakle Glavašu kuće, stanovi i poslovni prostori.

Osječki sudac Ivica Sajter potvrdio je da će se u četvrtak u podne na Općinskom sudu održati ročište, rekavši kako je u utorak dobio rješenje Ministarstva pravde BiH kojim se Glavašu odobrava privremeni dolazak na osječki sud.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook