Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Susret s premijerkom

Brammertz: Još postoje kanali koje treba istražiti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
‘Nadamo se da se mogu postići dodatni rezultati u istrazi’, kazao je Brammertz o topničkim dnevnicima.

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz izrazio je nadu da će se u suradnji Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije postići dodatni rezultati u istrazi tzv. topničkih dnevnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Karamarko zadovoljan 'Ni haški tužitelj neće imati razloga reći da ne surađujemo' Slika nije dostupna Nisu potrebni Topnički dnevnici: Vlada nastavlja potragu

‘Razgovarali smo općenito o suradnji Hrvatske s Haaškim sudom, ali smo uglavnom razgovarali o vojnim dokumentima’, rekao je Brammertz nakon susreta s premijerkom Jadrankom Kosor napomenuvši da je to još otvoren zahtjev haaškoga tužiteljstva.

>> Josipović: Ocjena suradnje s Haaškim sudom bit će bolja nego je bila

‘Nadamo se da se mogu postići dodatni rezultati u istrazi’, kazao je Brammertz. Po njegovim riječima izvješće o suradnji Hrvatske s Haagom bit će poslano u ponedjeljak, a 18. lipnja će ga predstaviti Vijeću sigurnosti UN-a.

Ocijenio je da još postoje putovi u istrazi te je izrazio zadovoljstvo što će tzv. task force proširiti svoje aktivnosti. Premijerka Kosor je poručila da traženi dokumenti pripadaju državi i da Hrvatska prva želi saznati što se s njima dogodilo. Poručila je da kao i u borbi protiv korupcije tako i u istrazi topničkih dnevnika nema nedodirljivih.

Niti Hrvatska ima zeleno svjetlo, niti je na ledu. Izvješće će najvjerojatnije biti slično onom prosinačkom, pohvalit će rad vlade i rad premijerke, ali i napomenuti da treba još raditi na pronalasku dnevnika. Toga je svjesna i sama premijerka Kosor. Hrvatska bi mogla čekati još barem dva Brammertzova izvješća.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene